Nyomtatás

Évet értékeltek a nagykanizsai postagalambászok.

A J02 Nagykanizsa Postagalamb Sportegyesület 2016. évi díjkiosztó ünnepségét rendezte a napokban, melynek keretében közel 100 oklevél és 15 serleg talált gazdára.
Idén 13 versenyútat rendeztek, amelyek közül a legrövidebb 200, míg a leghosszabb 750 km-ről lett lebonyolítva.

A versenyek jól sikerültek, úgynevezett katasztrófa út nem volt az idei esztendőben sem, hála a körültekintő versenyszervezőknek.

Az idei esztendőben is országos, zóna, kerületi, röpcsoporti és egyesületi szinten mérették meg magukat az egyesület tagjai. Ezek közül zóna és kerületi szinten előrelépés volt tapasztalható, mivel a magdeburgi országos versenyről zóna értékelésben Anek József első díjat nyert, míg Gáspár Gábor és Liplin László sporttársak galambjai is élhelyezéseket repültek.

A kerületi előrelépés pedig abban nyilvánult meg, hogy sok-sok év után ismételten fogtak kerületi első galambot a kanizsai galambászok, konkrétan a csehországi Havlickuv Brodból megrendezett versenyt Liplin László galambja, míg a Magdeburgból megrendezett versenyt Anek József galambja nyerte meg a 14-es számú Nyugat Dunántúli versenykerületben.

Az egyesületben az elmúlt évekhez hasonlóan, általános csapatversenyben, rövid-közép-és hosszú távú csapatversenyben és az idei kelésű fiatal galambok versenyében hirdettek győzteseket, amelyeket oklevél és serleg díjazással jutalmaztak.

A 13 utas általános bajnokságot az egyesület elnöke, Liplin László nyerte meg aki ezzel megvédte a bajnoki címét, második Keller Sándor, a harmadik helyezett pedig Gáspár Gábor lett. A 4 utas fiatal galambok versenyének első díját szintén Liplin László szerezte meg itt a második helyet Godina József míg a harmadikat Gáspár Gábor nyerte.

Galambaszkioszto 2016

                                        A képen balról Keller Sándor, Liplin László és Gáspár Gábor