Nyomtatás

 

Műfüves pályát avattak Zalaegerszegen

 

Pályázati forrásból és saját önerőből valósult meg az az új műfüves pálya, amelyet vasárnap avattak a megyeszékhelyi városi és ifjúsági sportcentrumban.


Az eredeti elképzelések szerint a zalaegerszegi labdarúgó utánpótlás fejlődése érdekében egy 22x44m-es méretű létesítmény épült volna meg, ám végül 34 millió forintos összköltséggel egy 38×57 m-es pálya került megvalósításra. A méret azért is lényeges, mert az így nemcsak a csapatok edzéseire, hanem a Bozsik-programban szereplő együttesek (U7-U13) tornáin kívül az U 14-es korosztály bajnoki találkozóira is alkalmas.

 

ESP ZEG 2980A

A ZTE FC a 2016/17-es tao-pályázatának terhére (a sportfejlesztési program lett meghosszabbítva) építette meg a pályát. Az eredeti elképzelések szerint ehhez az önkormányzat is hozzájárult volna, azonban nem tudta COVID-járvány miatt a 30 százalékos önrészt biztosítani
Így végülis rendelkezésre álló forrást a ZTE FC tulajdonosa, Végh Gábor egészítette ki.


– Mindenképpen szerettük volna, hogy megvalósuljon ez programunk is – mondta a vasárnapi avatáson Végh Gábor. – Több éve terveztük, s most, miután láttuk,hogy a város nem tudja az önrészt biztosítani, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt is mi finanszírozzuk.


Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is kiemelte a ZTE FC tulajdonosának szerepét abban, hogy megépülhetett a pálya, hozzátéve, hogy a város pedig a szükséges területet biztosította ehhez. Arról is szólt, hogy a ZTE százéves megalapításának évében a koronavírus-járvány miatt egy sor előre tervezett program nem valósulhatott meg, ezért is örömteli, hogy ezt a létesítményt végül mégis felavathatták. Továbbá, a hamarosan megújuló Ostoros Károly-csarnok is birtokba vehető lesz.


Vigh László országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy a zalaegerszegi labdarúgó-utánpótlás mindig is jó műhelynek számított, és ez a műfüves pálya is remélhetően a napjaink fiataljainak eredményes fejlődését szolgálja majd, s adottságai révén minden évszakban használható lesz.

Fotó: Seres Péter