Nyomtatás

  

 - Először az elmúlt évre tekintenék vissza – hangoztatta Fehér Ferenc, a klub elnöke, edzője. – Az elmúlt évekhez hasonlóan az éves ősszegzésünk átcsúszott erre az esztendőre, mivel sportolóink közül többen egyetemi tanulmányokat folytatnak. A közgyűlés keretében értékeltük a szakmai, pénzügyi munkát, megjutalmaztuk a legjobb sportolóinkat. A téli időszakban megkezdődött az alapozás, készülünk az idei verseny szezonra. Az idény már elkezdődött, nyolc sportolónk Portugáliában szerepelt egy versenyen.

 

Tajfutdija

 

A hazai szezon is elkezdődött, nemrég Veszprémben volt egy hosszú távú bajnokság. Több, mint 30 versenyzőnk állt rajthoz. A verseny jó volt, arra, hogy teszteljük, hogy hol tartunk a felkészülésben. Még vannak hiányosságaink, amelyeket igyekszünk kiküszöbölni. A hónap végén kezdődik a csapatbajnokság, és a szenioroknak a hosszú távú bajnokság. A CSB-n az egyesület színeiben a legtöbb csapatot indítjuk. Lesz olyan kategória, amelyben 2-3 csapatot tudunk nevezni, ilyen nagy létszámú az utánpótlásunk.


- Kik voltak az elmúlt év legjobbjai?


- Közgyűlésünkön Molnár Botond, Fekete Sámuel, Kolcsár Panna, Sárecz Éva elmúlt évi teljesítményét ismertük el (képünkön).


- A kitört világ járvány mennyire befolyásolhatja a tájfutást is?


- Két hete volt elnökségi ülés, akkor még nem merült fel a sportesemények halasztása. Természetesen alkalmazkodunk a központilag nemrég elrendelt verseny korlátozásokhoz. A tájfutás szabadban zajlik, nem zárt térben, ez előnyünk. Természetesen végrehajtjuk az országos szövetség és az egyéb szervek döntéseit. Első az egészség. Személyes véleményem, nem hiszem, hogy szabadtéri rendezvényt el kellene halasztani. Azonban nem mi döntünk ebben.


- Kiktől várnak idén jó szereplést?


- Az utánpótlás korú versenyzőinktől, főleg csapatban, és a szenioroktól.