Nyomtatás

 

Érmek, értékes helyezések a szezonzárón

 

Zalai tájfutók Losoncon

 

A tájfutó sportág idei év utolsó bajnoki versenyét a szlovákiai Losoncon rendezték meg, amelynek keretében az Országos Normáltávú Egyéni Bajnokságot és az Országos Pontbegyűjtő Csapatbajnokságot bonyolították le. A versenyeken a Göcsej KTFE és a TRIÓ Egerszeg ZTC képviseltette magát.


Az első napon az egyéni bajnokság küzdelmei zajlottak, gyors futást igénylő, tiszta jól futható terepen, ahol a versenypályák technikai szintje kevés kihívást tartogatott. Az utánpótlás korosztályban a serdülő fiúk mezőnyében Fülöp Álmos Huba (Göcsej KTFE) nagyszerűen futott és a 3. helyen végzett.


A női elit legjobbjai közé két zalai is odaért. Az évek óta a szeniorok között versenyző Sárecz Éva (TRIÓ Egerszeg ZTC) nagyon jó napot fogott ki és nagyszerű futással, három percre a dobogótól lemaradva az előkelő 6. helyen végzett. Ugyanitt Bertóti Regina (Göcsej KTFE) a 7. helyen ért célba.

 

tajfutas300

 


A szeniorok közt Császár Éva (Göcsej KTFE) ezúttal is magabiztosan versenyzett és nagy fölénnyel szerezte meg az N35-ben a magyar bajnoki címet. Ugyan ebben a kategóriában bajnoki pontot szerzett McCarthy Bernadett (TRIÓ Egerszeg ZTC - 4. hely) és Pap Viktória (TRIÓ Egerszeg ZTC – 6. hely).


További jobb eredmények. N35: 8. Szabó Ágnes (TRIÓ Egerszeg ZTC). F45: 7. Mézes Tibor Sólyom (Göcsej KTFE). F65 – 6. Varga József (Göcsej KTFE).

 

Másnap azonos terepen már a pontbegyűjtő csapatbajnokságon küzdhettek a zalai tájfutók a bajnoki érmekért.


Az utánpótlás korosztályban több csapat is bajnoki pontot szerzett. Az N14-es kategóriában a Göcsej KTFE triója (Tarsoly Borka, Czigány Emma, Dorja Salopek) nagyszerűen teljesítettek, hiszen az előkelő 4. helyen értek célba. Az F14-es korcsoportban a TRIÓ Egerszeg ZTC fiataljai futottak jól és a Bednárik Botond, Nagy Levente, Tompos Gábor összetételű csapat 6. helyen ért célba. A TRIÓ Egerszeg ZTC junior fiú csapata (Fekete Sámuel, Takács Ticián, Csertán András) mindössze két percre maradtak le a dobogóról, az így megszerzett 4. helyezés is bajnoki pontokat ér az egyesületüknek. A ZTC serdülő leány csapata (Antal Sára, Tőke Fruzsina, Kolcsár Panna) a 8. helyezésével szerzett bajnoki pontot.


A szeniorok közt a zalai tájfutók a dobogóra is felállhattak. Az N105-ös korcsoportban a TRIÓ Egerszeg ZTC csapata (Sárecz Éva, Pap Viktória, Szabó Ágnes) szoros versenyben a 2. helyen végzett. Szintén 2. helyen végzett a Göcsej KTFE F145-ös csapata, Varga József, Tihomir Salopek, Mézes Tibor Sólyom összeállításban.

 

A képen a dobogósok.