Nyomtatás

 

 

A közel negyedszázados hagyományok alapján a több mint száz nevezővel induló mezőny pénteken a díjlovaglással rajtolt, szombaton a tereplovaglás, vasárnap pedig az igazán látványos díjugratás volt soron.
A pénteki díjlovaglás után szombaton a „terepezés” még komolyabb próba elé állította a lovasokat és lovaikat.

 

Kanizsa lovas190705

 


- Először is szeretném hangsúlyozni, hogy mindenki maximálisan partner volt abban, hogy a rendezvényünkön minden flottul működjön, így a tereplovaglás során sem ütköztünk semmilyen nem várt akadályba – fogalmazott a szervezők részéről Dobri Lajosné. Információink szerint mindössze egy olyan osztrák lovas volt, aki esett és a könyökén zúzódást szenvedett, de a versenyző kedélyállapota rövid időn belül már a régi volt.


- Lehet, hogy nem sokan hiszik el, de a sportágban mind nagyobb számban induló hölgyek sokszor szinte bátrabbak is már, mint a férfiak, mi persze úgy vagyunk vele, hogy a legfontosabb a versenyző és a ló, egyben az a lényeg, hogy a legjobb teljesítményt tudják kihozni a formájukból – tette hozzá a háromnapos sportműsor kanizsai koordinátora.


Vasárnap következhetett aztán a látványos díjlovaglás és ahogy a rendezvény időben haladt előre, az egyes kategóriák eredményeit is megtudhattuk. „Az útleveleket kérnénk” - a vasárnapi délutánon a rendezőség irodájában már ez volt az egyik leggyakrabban elhangzott kérés, hiszen az e sportban jeleskedő lovaknak is már roppant komoly „dokumentációval” kell rendelkeznie. S ahogy többen már a helyszínről távozóban voltak, a nagy kategóriákban még bőven az akadályokkal „vívtak” a nyeregben lévők.


- Nagyon örülünk, hogy az utánpótláskorúak mezőnyében, tehát a championatus U25-ös kategóriájában egyesületünk, vagyis a Kanizsa Lovasklub SE versenyzője, Sári Ádám bajnok lett, míg Tamás Bianka az A nyitottban végül a második helyet szerezte meg – fűzte a történésekhez még Dobri Lajosné.


XXII. Kanizsai Lovastusa további eredményei.

 

CCI*: 1. László Gabriella (Suttogó Saca nevű lován), 2. László Gabriella (Reál-Száll Formalin nl.), 3. Lisa Held (osztrák, Charis E. nl.).

 

Championatus Póni: 1. Gyalog Luca Szófia (Guliver nl.), 2. Nyári Zsuzsanna(Alfea nl.), 3. Koszta Botond (Hullám nl.).

 

AK Amatőr: 1. Schaller Gergő (Promis of the Alchimist nl.), 2. Rehus Boglárka (Dakar Du Bois nl.), 3. Károly Ágnes (Cezanio de Luxe nl.).

 

Előkezdő ló: 1. Gelencsér Gitta (North Star XIV–80 Karolina nl.), 2. Köves Gréta (Sierra Star nl.), 3. Fenyvesi Zsófia Sára (Calliope Casilda nl.).