Nyomtatás

 

IMG 9598

 

Soós Zoltán beszámolójában röviden ismertette az 1957-ben megalakult andráshidai egyesület történetét, amely az évtizedek során több nevet is viselt. Az Andráshida SC 1998-ban alakult ujjá, pályájuk a város tulajdonában van, de ők a kezelői. Az elmúlt években a sikeres TAO pályázatok eredményeként több korszerűsítést hajtottak végre és továbbiakat terveznek. A klub igazi lokálpatrióta, a vezetői Andráshidán élnek.

 

img alairas

 

Szakmai beszámolójában Dobos Sándor edző hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek jó szereplése erőn felüli teljesítmény volt. Az idei szezon előtt négy meghatározó tudású játékosuk távozott, sőt ketten hosszú ideje sérültek. A visszaesés törvényszerű volt. A fiatalokat igazából két év múlva építették volna be a csapatba, a sors úgy hozta, hogy előbb kell bizonyítaniuk a felnőttek között. Andráshidán jó az utánpótlás-nevelés, ami azért is fontos, hogy a csapat bent maradjon az NB III-ban.

 

IMG 9692

 

Tarr János elmondta, hogy a klub és közte 10 éve kezdődött a kapcsolat, azt követően, hogy Egerszegre kerültek és elkezdtek fejleszteni. Az elmúlt időszakban voltak jobb és szerényebb eredményesebb évek, reményei szerint ismét felszálló ágba kerül a csapat.


Vígh László, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy Andráshidán mindig erős volt a lokálpatriotizmus, ahol 400 gyermek mozog, az a klub érdemes a támogatásra.


Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere köszönetet mondott a támogatásért a Tarr Kft-nek. A város minden sportklubot nem tud megfelelő szinten támogatni, ezért is örül a szponzorok megjelenésének Andráshidán.

 

Fotó: Jóna István