Nyomtatás

 


Az elmúlt esztendőt dr. Villányi Antal, a megyei szövetség elnöke értékelte. Mint mondta, a kosárlabda olyan játék, amelyből nem lehet megélni, de nehéz élni nélküle. Hangsúlyozta, idén 50 éves lesz a Göcsej Kupa, amelyet méltóképpen kívánnak megrendezni. Az elmúlt év eredményeiről szólva elmondta, volt minek örülni Zalában. A ZTE női csapata nagyszerűen szerepelt az NB I-ben, negyedik helye mindenképpen dicséretes. A férfiak középmezőnybeli helyezése sem rossz. Örömét fejezte ki, hogy a megyében egyre szélesebb körű az utánpótlás nevelése, és ismét volt Zalából felnőtt és korosztályos válogatott játékos.

 

IMG 2782

 

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy mintegy 30 éve remek kezdeményezést indítottak útjára az akkori vezetők. A városban egyre népszerűbb a kosárlabda és az eredmények sem rosszak. A városban jelentős fejlesztések indultak el a sport területén is – ilyen többek között az uszoda fejlesztése. A sportcsarnokra is ráférne egy felújítás. A polgármester szerint erre a következő önkormányzati ciklusban kerülhet sor. Még nem dőlt el, hogy a régit kell felújítani, vagy érdemes lenne újat építeni.

 

IMG 2874 


Bodnár Péter, az országos szövetség főtitkára a magyar csapatok elmúlt évi jó szereplését emelte ki. A női válogatott kijutott az Eb-re, a korosztályos női csapat is jól szerepelt, amelynek tagja volt Kovács Georgina (ZTE NKK), az egyik díjazott). A felnőtt férfi válogatottnak van még esélye kijutni a vb-re.

 

IMG 2878


Ezután következett díjátadás, az utánpótlás korú nőknél Kovács Georgina (ZTE NKK), a férfiaknál Farkas Attila (Zalakerámia ZTE KK) végzett az élen. A felnőtteknél Sigrid Koizar (ZTE NKK) és Szabó Zsolt (Zalakerámia ZTE KK) lett a legjobb. Az elmúlt év legjobb edzője: Gáspár Dávid (ZTE NKK), a Zala megyei bajnokság legjobb játékosa. Tóth Olivér (EAC) lett. A Kosárlabdáért Zala Megyében díjat hárman vehették át: Tóth László, a ZTE NKK ügyvezetője. Kustány Kálmán, a megyei szövetség volt elnöke és Gergye Károly, a megyei szövetség volt főtitkára.