Nyomtatás

 

 

Luki András, a torna egyik ötletgazdája és jelenleg is egyik főszervezője úgy fogalmazott: tíz éve mertek nagyot álmodni, ami valósággá vált. Elmondta: a mögöttük lévő tíz évben sok munkát és energiát fektettek abba, hogy a torna megmaradjon, de örömteli volt minden perc, amit a szervezésre fordítottak. A 24 csapatos mezőny létszáma egyébként még nem telt be, de biztosak benne, hogy a december 17-i nevezési határidőig teljes lesz a mezőny. Ahogy az a korábbi években is rendre megtörtént.

 

SzivSzersz2019

 


Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere úgy vélekedett, hogy amatőr szervezésből vált egy profi tornává a 24 órás viadal, ami annak is a bizonyítéka, hogy a torna gazdái remek munkát végeztek. Megítélése szerint a Szív Szerszámsziget torna több mint egy átlagos hagyományos viadal, hiszen értéket is teremtett. Az alapötlet, hogy az elhunyt zalai és magyar sportolókra is emlékezzenek, máig az egyik fő vonzereje a kupának.


Papp Gábor, a névadó támogató Szerszámsziget Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy sok minden történt az elmúlt tíz év alatt kezdve attól, hogy az Apáczai ÁMK után már a Zalakerámia Sportcsarnok a helyszíne tornának. A pénteken este kezdődő és másnap estig tartó non-stop meccsfolyamot mindig szerették volna kiegészíteni más programokkal, s ez nem lesz másként most sem. A szombat délutáni szünetben gyermektornát rendeznek az esti döntőt követően pedig a ZTE, az FTC és a Nagykanizsa öregfiúk mérkőzéseivel zárul a viadal.

Sziv Szerszamsziget19Papp Gábor, Balaicz Zoltán, Luki András és Udvarhelyi András (balról jobbra) a dedikált mezekkel


Udvarhelyi András, a kupa másik ötletgazdája és tornaigazgatója a lebonyolítás menetét ismertette, továbbá elmondta: négy dedikált mez is árverésre kerül jótékony céllal.


Kettőt az FTC hoz majd magával, kettő pedig - Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány jóvoltából - a magyar öregfiúk-válogatott tagjainak aláírásával lesz ellátva (ezeket a sajtótájékoztatón be is mutatták). Licitálni lehet rájuk, a bevételt pedig a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kardiológiai- és gyermekosztályának ajánlották fel, ezen kívül a Bogáncs állatmenhelyet és a Bársonytalp a Cicákért Zala Egyesületet is támogatják.