Nyomtatás

 

Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa elmondta, hogy az építőipari részvénytársaság idáig is támogatta a csapatot. Az összeg az újabb szponzori szerződés megkötésével jelentősen emelkedik. Hangsúlyozta, hogy évről évre folyik a stabil gazdasági háttér kialakítása, ami a ZÁÉV-vel kötött szerződéssel tovább szilárdult. A cég szponzorációjának eredményeként az idei éven biztos anyagi lábakon áll a ZTE FC. Reméli, hogy a ZÁÉV példája ragadós lesz és több tehetős helyi szponzor áll a labdarúgók mögé.

 

IMG 5013 ab

 


Peresztegi Imre, a ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, a cég filozófiájának mindig része volt a sport és más területek támogatása is. Már a bajnoki szezon előtt szóba került a ZÁÉV nagyobb szerep vállalása, ennek most jött el az ideje. Örömmel sorakoztak fel a klub mögé, amelynek célja visszajutni az NB I-be. Szeretnének hozzájárulni, hogy a tervek valósággá váljanak.


Vígh László, a térség országgyűlési képviselője felelevenítette az első NB I-es mérkőzésének élményét a ZTE stadionban. Az akkori több ezres tömeg kiváló hangulata magával ragadta. A ZÁÉV-vel kötött szponzorációnak kedvező hatását nemcsak az első csapat élvezi majd, hanem az utánpótlás is. A város vezetésével, és a szponzorokkal karöltve céljuk, hogy az NB I megvalósuljon.

 

IMG 5028 ab

 


Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg város polgármestere elmondta, két régi érték találkozott egymással. A ZÁÉV Zrt. a megye meghatározó cége, amikor külföldön vagy máshol az országban dolgozik, a várost is jól reklámozza. Egy felmérést említve elmondta, hogy Zalaegerszeg említése kapcsán, az emberek döntő többségének még mindig a ZTE ugrik be. A ZTE név még mindig márka. A város önkormányzata és a többségi tulajdonos mindent megtesznek, hogy minél többen cég szponzorálja az egyesületet. Véleménye szerint elképzelhető, hogy az idény végén a ZTE visszajut az első osztályba.

 

IMG 5038 ab

 


A sajtótájékoztató végén Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa és Peresztegi Imre, a ZÁÉV ZRT vezérigazgatója aláírta a szponzorációs szerződést.


Kérdésre válaszolva a szerződő felek elmondták, hogy az idei évben biztosan nem lesz névadó szponzor a ZÁÉV, de ez a későbbiek során elképzelhető.

 

Fotó: Borda Menyhért.