Nyomtatás


Zalai Titánok: Henczi B. - Henczi Gy., Tóth B., Kiss M., Simon, Szabó (első sor), Kéner, Maslac, Ambrus, Bosnyák, Csata (második), Bekő, Kolath, Ronga (harmadik). Játékos-edző: Csata Csaba.


Az OB II-es jégkorong bajnokság ötödik fordulójában a közvetlen rivális Jászberényt fogadta a Zalai Titánok együttese.

 

IMG 1078ab


Az első harmadban nagy iramot diktáltak a csapatok, s bár a hazaiak voltak ekkor is valamivel aktívabbak, a Jászberény a 8. percben egy kontratámadásból megszerezte a vezetést. A vendégek kapusa többször is bravúrral mentette meg csapatát a góltól. A folytatásban a hazai helyzetek kimaradtak, s egyenlítés helyett ismét kontrából a vendégek szereztek gólt.

 

IMG 1070ab

 

A második harmad elején megtört a jég és Simon egy remek találattal szépített. A hazaiak kapujában kiválóan védett Henczi Bendegúz, aki ebben az időszakban több ziccert is hárított. A 26. percben Szabó egyenlített, de két perc múlva újra a vendégek szerezték meg a vezetést. (2-3). A harmad felénél Csata Csaba egyenlített, a játékrész hajrájában Ambrus találatával már a Titánoknál volt az előny (4-3).

 

IMG 1108ab

 

 

Az utolsó harmadban harcos és pontos játékot produkáltak a hazaiak és három remek találattal (Szabó, Csata, Bosnyák) eldöntötték a mérkőzés sorsát. Az első harmadban szerzett hátrány nem vetette vissza a Titánokat és a második és harmadik negyedben érett és eredményes játékkal történelmi győzelmet arattak a jól küzdő Jászberény ellen.

 

IMG 1010ab

 


Értékelés:


Csata Csaba a Titánok játékos-edzője:- Győzelemre készültünk, de az elején kicsit megilletődötten játszottunk és hátrányba kerültünk. A második harmadtól, ahogy az első gólt ütöttük felszakadtak a gátak és innentől kezdve mi uraltuk játékot és fontos győzelmet ünnepelhettünk. Jó úton haladunk és ezen az úton sok erőt adhat nekünk az a siker! Gratulálok a fiúknak a győzelemhez.


A Zalai Titánok a hatodik fordulóban december 9-én ismét hazai pályán játszanak, ellenfelük az UTE Amatőr gárdája lesz.

 

Fotó: Borda Menyhért