Nyomtatás

Hazai gólfesztivál

Göcsej SK - Romhány SE 10-1 (2-0)

NB II -es férfi futsalmérkőzés 5. forduló. Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport és Rendezvénycsarnok, 50 néző. Jv: Vass István, (Fekete László, Holczbauer Flórián). Gólszerzők: Torma L. (3. öngól), Koronczai P. (13.,21.,34.), Pergel D. (30.,40.), Salamon L. (31.,40.), Keszei P. (32.), Szabó B. (33.)  ill. Grenyó D. (24.)

Göcsej SK: Cseresnyés - Pergel, Tóth Z., Keszei, Koronczai. Csere: Szabó B., Salamon, Mavolo. Játékos -edző: Bagó Gábor.

Romhány SE: Gál - Tihanyi, Fodor, Peller, Torma. Csere: Grenyó, Nagy A.

Nem nagyon szeretnek Zalaegerszegre utazni a csapatok. Egyrészt a távolság is nagyobb az átlagosnál, másrészt nem egyszerű a pontszerzés a zalai megyeszékhelyen.
A romhányiak is mindössze két cserejátékossal érkeztek. Meglepetésre a kapus Gál József már az első perctől kezdve részt vállalt a támadójátékban. Nem kellett volna. A 3. percben Torma visszapasszolt labdája vánszorgott az üres kapuba. (1-0).

Gocsej Romhany1

A 13. percben ismét a vendégek kapusa volt a főszereplő. A rossz kidobást Pergel szerezte meg, az újabb gólt Koronczai lőtte. (2 - 0).

A félidő közepén időt kért a Romhány. Gál kapus már kevesebbet jött előre. Helyzetük így is akadt a zalaiaknak, de nem sikerült növelni a különbséget.

Góllal indult a második félidő. Látványos Tóth, Koronczai akció végén Pergel duplázott. (3 - 0). A 24. percben szépített a vendégcsapat. A kapufáról kipattanó labdát Grenyó közelről gurította a hálóba. (3 -1).

Gocsej Romhany2

Fantasztikus öt perc következett. Csaknem valamennyi támadását góllal fejezte be a Göcsej SK. A 30. percben Keszei lövése a kapusról kipattant, Pergel közelről nem hibázott.(4 - 1).Percenként zördült a háló, Salamon majd Keszei szerzett újabb gólt. (6 - 1).

Erőnléti fölénybe került a zalai csapat, teljesen egyoldalúvá vált a játék. Szabó B. lövése a kapus keze között csúszott a hálóba, Koronczai harmadszor is betalált, majd Pergel és Salamon volt eredményes. (10 - 1).

Gólfesztivált rendezett a Göcsej SK. Az akarat nélkül játszó Romhány nem tanúsított komoly ellenállást, de a Göcsej SK csapatát a második félidőben mutatott játékáért így is dicséret illeti.

A zalaiak ilyen különbségű győzelme is megérdemelt.

Fotó: Jóna István