Nyomtatás

Nagykanizsa: Szabó Á. - Boros (Zsirai A., 80.), Papp T., Csáki, Kulcsár O., Zsirai P. (Nagy G., 63.), Rácz Sz. (Kiss J., 77.), Gerencsér A., Kulcsár R., Szalai D., Péntek. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

 

A labdarúgó NB III-ért vívott osztályozós párharc első meccsét rendezték Makón, ahol a Csongrád megyei bajnok Makói FC volt az UFC Nagykanizsa ellenfele. A kanizsaiak fájó, 4-1-es vereséget szenvedtek, a szombaton 17 órától az Olajbányász-stadionban sorra kerülő visszavágón így háromgólos hátrányt kell ledolgozniuk Gombos Zsolt tanítványainak.

 

mako nagykanizsa17.06.12

 

Makón az első hazai gólig nem nézett ki rosszul a kanizsai csapat, az már nagyobb gondot jelentett, hogy a második makói gól is szöglet után esett. Szünetre nyugodtan mehettek a vendéglátók, a második félidőben pedig a számukra kedvező eredmény tudatában focizhattak. Idővel aztán jött egy újabb sarokrúgás utáni találatuk, majd 11-esből szépített az UFC-s Nagy Gergő. A Makói FC azonban nem állt meg a gólgyártásban és a játék képe alapján megérdemelten nyert 4-1-re.

 

A beszámolók alapján összességében a kanizsai támadásoknak nem volt igazán "éle", így pedig nehéz elkerülni a vereséget - főleg egy értékmérő meccsen, ugyanakkor ha az elején jobban koncentrál Gombos Zsolt csapata, akár más is lehetett volna a végeredmény.

 

- Úgy érzem, komoly egyéni hibák után kaptuk a gólokat, a hazaiak első két találata után már más meccs kezdődött - fogalmazott a kanizsaiak szakvezetője. - A házigazdák gólokkal végződő pontrúgásai előtt a védelmi csapatszerkezetünk nem működött a megbeszéltek szerint, holott tudtuk, hogy a Makó ebben a szegmensben is jó együttes.

 

- Mivel lehet mégis esélye saját gárdájának a visszavágón?

 

- Állítom, mint csapat jobbak vagyunk és fizikálisan is jobban bírtuk. El kell azonban ismerni, egyénileg ilyen szinten vannak extra képességű játékosaik, ezért nehéz meccs elé nézünk Kanizsán. Mi a lehetőségeinket elhibáztuk, ők viszont éltek a sajátjaikkal. Nincs mese, itthon gyakorlatilag nekik kell ugranunk, valószínűleg változtatni fogunk az összeállításunkon is, igaz, arra is ügyelnünk kell, hogy hátul szintén rendben legyünk. A legfontosabb, hogy mindenkinek száz százalékot kell nyújtania, ha ezt a párharcot győztesen akarjuk megvívni.

 

Fotó: szegedma.hu