Nyomtatás

 

Fontos a vidéki bázisok fejlesztése

 

Egerszegen a tenisz szövetség elnöke

 

Egerszegre látogatott Lázár János, a Magyar Tenisz Szövetség nemrég megválasztott elnöke, országgyűlési képviselő, kormánybiztos.

 

Lazar1

 

Az országos szövetség elnökségének tagja Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is. A polgármester elmondta, hogy együtt dolgoznak a szövetségben a tenisz megújításáért. Ismertette az elnöknek, hogy az egerszegi tenisz-centrumban három műanyag borítású pálya készül, ehhez kérte a szövetség első emberének támogatását.

 

Lázár János elmondta, hogy megválasztása után végig járja a vidéki tenisz-centrumokat. A nap során Győrben kezdte, Sopronban folytatta és Egerszegen fejezte be a vizitet. A megválasztása után tapasztalta, hogy az országos szövetség kasszája üres, milliárdos hiánnyal küzd, de az előremutató beruházásokat, fejlesztéseket igyekszik támogatni. A szövetség anyagi rendbetétele mellett fontosnak tartja a tenisz bázisának szélesítését. A fővárosi centrumok mellett nagyon lényegesek a vidéki bázisok fejlesztése, újak kialakítása. Megítélése szerint vidéken mindössze 10 városban van aktív teniszélet. Az egyik vidéki bázis Zalaegerszeg, amelynek fellendítéséért sokat tett Balaicz Zoltán polgármester.

 

 

A másik fontos lépésnek tartja, hogy ne csak a gazdagok számára legyen elérhető a sportág, hanem a szegényebb gyerekek is tudjanak teniszezni. Ez is a bázis szélesítésének egyik formája.

 

Lazar2

 


Zárásként a tenisz szövetség elnökének Papp Zoltán, a ZTE TK elnöke levetített egy prezentációs filmet a klubról és a teniszcentrumról.