Nyomtatás

 

Dr. Villányi Antal megyei elnök hangsúlyozta, hogy a díj szakmai elismerés, nem az anyagiakról szól. Az eseményen mindig a legjobbakat tűnteti ki a szövetség, így van ez az idei évben is. Az évtizedek során akadtak olyan sportolók, aki többször is megkapták az elismerést. Köszöntőjében kiemelte, hogy nagyon örül, hogy Gergály Gyulának, a ZTE egykori klubelnökének is elismerhetik a munkáját.

 

DSCF 6235a

 


Balaicz Zoltán polgármester hangsúlyozta, hogy Zalaegerszeg már nagyon régóta a sportág fellegvára. Megemlítette a városban folyó - többek között sport célú - felújításokat, beruházásokat. Ennek eredményeként megújul az Ostoros Károly csarnok, s rövidesen megkezdődnek az új városi sportcsarnok tervezési munkái. A sport, benne a kosárlabda egyre jobb körülmények közé kerül a városban. A polgármester végül gratulált a kitüntetetteknek.

 

DSCF 6245a

 


Bodnár Péter, az országos szövetség főtitkára értékelte az elmúlt évet. Elmondta sportszakmai szempontból a nők voltak sikeresebbek. A női felnőtt 3x3-as csapat a vb-n érmet szerzett. A női utánpótláscsapat is világversenyen érmet szerzett. Elmondta a szövetség nagy álma valósul meg, Budaörsön új, önálló otthonra lelnek, ahol múzeumot is akarnak létesíteni, megörökítve benne a magyar kosárlabda jelentős sikereit.


A köszöntők után átadták az elmúlt év legjobb játékosainak és sportvezetőinek a díjakat.

 

DSCF 6238a

 


A legjobb női utánpótlás játékos Baa Dominika (Kanizsai Vadmacskák), legjobb felnőtt női játékos Horti Dóra (ZTE NKK) lett.


A legjobb férfi utánpótláskorú játékos: Simó Bence (Zalakerámia ZTE KK), a legjobb felnőtt játékos Andriy Agafonov (Zalakerámia ZTEKK). A Zala megyei bajnokság legjobb játékosa: Mészáros Richárd (Ricsilla Sport).

 

DSCF 6243a

 


A Kosárlabdáért Zala Megyében díjban részesült a Forest Hungary Kft., dr. Békési Cyprián, a ZTE NKK orvosa, Gergály Gyula, a ZTE egykori klub elnöke, Béres Sándor kanizsai testnevelő, Radics András játékvezető.

 

Fotó: Pente Valéria