Nyomtatás

 

- Ezúttal a litvániai Vilniustól 100 kilométerre volt a repülősök versengésének központja, közel a fehérorosz határhoz – mondta Ferinc Vince. – Amilyen vidéken repülhettünk, arra jó példa, hogy az egyik feladat teljesítésénél egy versenyző esetében a fehéroroszok még a készültségi szintet is emelték, szóval érdekes helyzetek ezúttal is adódtak A sportágunk történéseihez visszatérve ugyanakkor elmondhatom, hogy az oroszok és a csehek ezúttal szintén jól repültek.

 

FerincVince DomotorZsolt

 


Az időjárás nem fogadta túlzottan kegyeibe a mezőnyt, melyet nyolc ország képviselői alkottak, ugyanakkor Ferinc Vince nem repülhetett rosszul, mivel kategóriájában Eb-bronzzal gazdagodott.


- A többször is szeles időben az kétüléses autogyróknál azért nem voltunk egyszerű helyzetben, mert gépünket viszonylag későn kaptunk meg, azzal pedig még fel is kellett készülnünk a versenyre. Sokat számít esetünkben is gyakorlás, de legyünk őszinték, amióta három éve utoljára repültem világeseményen, azóta sokat változott minden, így a mezőny is. Akkor világbajnoki címet ünnepelhettünk, a mezőny viszont nagyon sokat fejlődött. Az autogyróknál éppen azok a lengyelek lettek az elsők, akik nálunk az Eb-n, illetve a vb-n is nyertek, így úgy érzem, társammal, Dömötör Zsolttal nem kell szégyenkeznünk a bronzérmünk miatt.


A sárkányrepülők kétüléses kategóriájában a keszthelyi Hegedüs Károly-Csapót Tünde páros a negyedik, míg egy másik kanizsai duó, a Waller Attila-Pataki Bernadett kettős a sárkányrepülők kétüléses kategóriájában a nyolcadik helyen végzett a litvániai Eb-n. Jövőre a sportágban világbajnokságot rendeznek, arra Csehországban kerülhet sor.