Nyomtatás

 

A téli szünet során jelentős változások történtek a csapatnál, négyen távoztak, öten érkeztek, de még várható fiatalabb játékosok kölcsönadása.A ZTE-nél sajtótájékoztató keretében számoltak be a változásokról, a tavaszi tervekről.


Sallói István sportigazgató hangsúlyozta, hogy nagy reményekkel várják a tavaszi idényt. A keretben jelentős változások történtek. Megköszönte Végh Gábor többségi tulajdonosnak, hogy a csapat tíz napig Törökországban jó körülmények között edzőtáborozhatott és lehetőséget biztosított a csapat megerősítésére. 

 

Az igazolásokkal kapcsolatban elmondta, hogy Gergényi sérülése miatt az NB II-es szabálynak megfelelő fiatalt akartak igazolni a balhátvéd posztra, ilyen azonban nem volt a piacon, ezért Bedi lép hátrébb a középpályáról és a támadó posztra igazoltak játékost. Ősszel olyan pozícióba került a ZTE, hogy tavasszal megfelelő erősítés után jó esély mutatkozik a feljutásra, mintegy bizonyítva, hogy Végh Gábor tulajdonos elkötelezett a feljutás mellett. Annak a véleményének is hangot adott, hogy Babati Benjamin fiatal kora ellenére jó csapatkapitánynak bizonyult, elkötelezett a ZTE NB I-es tagsága mellett. Majd hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a közönség is végig a csapat mellett legyen. Az új játékosok többsége többek között azért is igazolt ide, mivel a ZTE-nek jó szurkolótábora van.

 

DSCF3887a

 

Dobos Barna vezetőedző elmondta, hogy nagyon rövid volt a felkészülés, igyekeztek azt a legjobban kihasználni. Nagy segítségükre volt a törökországi edzőtábor. Kezdetben a fizikai felkészítés került előtérbe, majd az új játékosok érkezésével a taktikai feladatok. Miután menetközben érkeztek a játékosok, még össze kell csiszolni a csapatot. Bízom benne - mondta - hogy a keret már az első fordulótól kezdve jó eredményekre lesz képes. Van egy álmunk, szeretnénk feljutni az NB I-be, ehhez minden mérkőzésen topon kell lennünk-fűzte hozzá.


Dobos Barna szerint a bajnokság tavaszi idénye során végig csúcs teljesítményt kell nyújtani, hogy a feljutás sikerüljön . Nyáron elindult egy folyamat, de elsőre nem lehet tökéletes keretet kialakítani. Olyan helyzetben vannak, hogy feljuthatnak, de mindenképpen kellenek az erősítések. Jó a bő keret, mert sérülések, eltiltások is közbe jöhetnek. Annak nagyon örül, hogy Bobál és Kocsis érkezésével beindult a kommunikáció a pályán, ez eddig hiány volt a csapatnál. Az első négy mérkőzésen nehéz ellenfelek jönnek, de akkor sem pánikolnak be, ha nem minden alakul számukra jól. Három csapat között nagy verseny lesz a feljutásért. Kiharcolták maguknak ezt a pozíciót, aminek örülni kell, és nem teherként felfogni, élni kell a lehetőséggel.


Babati Benjamin szerint az érkező játékosok mindenképpen erősítést jelentenek. Szép lassan jöttek a csapathoz, ennek ellenére gyorsan beilleszkedtek. A játékosok célja is, hogy jussanak fel az élvonalba. Kérdésre válaszolva elmondta, nem lett más csapatkapitányként, csak nagyobb felelősség van rajta.


Sallói István kérdésre válaszolva elmondta, hogy Balázs Zsolt, aki ősszel - többek között - döntő gólt szerzett és gólpasszokat adott, anyagi és szakmai okok miatt került kölcsönbe Lendvára. A szakmai vezetés úgy látta, hogy a játékos ott több játéklehetőséghez juthat.

Fotó: Zavilla András