Nyomtatás


Bodrogi Csaba, a megyei szövetség elnökségi tagja köszöntötte a megjelenteket, köztük Gecse Péter alpolgármestert, Bodnár Pétert, az országos szövetség főtitkárát. Elmondta, hogy a díjátadás nagy hagyomány a kosárlabdasportban. A legjobbak között a magyarokon kívül külföldi játékosok is megtalálhatók.

 

IMG 1665 ab


Dr. Villányi Antal, a megyei szövetség elnöke zalai szempontból sikeresnek értékelte az elmúlt évet. A Zalakerámia ZTE KK férfi csapata bronzérmes lett az élvonalban, s a női csapat is jól teljesített. Örvendetesnek tartotta, hogy a szurkolók visszatértek a nézőtérre, a gyengébbik nem mérkőzéseire is egyre többen kíváncsiak. Hangsúlyozta a sportág közösségformáló erejét is. Elmondta, hogy ötödik alkalommal díjazzák a megye legjobb amatőr kosárlabdázóját is.

 

IMG 1681 ab

 


Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára is sikerekről számolt be. Országos szinten is jól teljesített a sportág, a magyar férfi és női válogatott helytállt az Európa-bajnokságon. Az utánpótláscsapatok is eredményesen szerepeltek a nemzetközi tornákon. A magyar felnőtt férfi válogatott Kolozsváron győzte le Romániát az Eb-n, óriási élmény volt ott lenni a csarnokban. Beszéde végén két kitüntetést is átnyújtott dr. Villányi Antalnak. Az MKOSZ tavaly ünnepelte 75 éves fennállását, a pesti ünnepségen nem lehetett ott a megyei elnök, aki országos szinten több évtizedes munkájáért így most vehette át az emlékplakettet. A Megye Kosárlabda Sportjáért elismerés gyémánt fokozatát is átadta a főtitkár a megye kosárlabda életében végzett munkájáért dr. Villányi Antalnak.

 

IMG 1694 ab


A 2017 évben a megye legjobbja a női utánpótlás korú kosárlabdázók között Kovács Georgina (ZTE NKK), a felnőtteknél Hegedüs-Őri Györgyi lett. A férfiaknál a legjobb utánpótlás korú játékos Kovács Benedek (Zalakerámia ZTE KK), a felnőtteknél Szabó Zsolt (Zalakerámia ZTE) lett, a megyei bajnokságban játszók közül pedig Hoffmann Balázs (Egerszegi KK). bizonyult a legjobbnak.

 

IMG 1707 ab

 

Az elmúlt év legjobb edzőjének Bencze Tamást (Zalakerámia ZTE KK) választották. A megyei szövetség a Kosárlabdáért Díjat adományozta Pásztor Gézának, a megyei szövetség tiszteletbeli elnökének, aki nem tudott jelen lenni a díjátadáson helyette testvére vette át az elismerést.

Fotó: Pente Valéria