Nyomtatás

 

Megvan az első győzelem.

 

Megkezdődtek az Extraligában is a küzdelmek.

 

Budapesten, az Ormai csarnokban megkezdődtek az asztalitenisz Extraliga küzdelmei. A hosszú szünet után a Kanizsa Sörgyár csapata is ebben az osztályban állt asztalhoz.

 

KanizsaSorExtraliga

 


Budaörsi Sport Club- Kanizsa Sörgyár Sportegyesület 6:1

 

 

Extraliga női asztalitenisz-mérkőzés I. forduló


Győztesek (elöl a hazaiak): Lovas Petra 2, Surján Szabina 1, Fazekas Mária 1, Dari Helga 1 Fazekas-Surján illetve Arina Singeorzan 1.


A tavalyi bajnokkal kezdte az idényt a kanizsai csapat. Volt és jelenlegi magyar válogatottak, valamint egy szerb válogatott alkotta a budaörsi csapatot. A kanizsai újoncok jól helytálltak. Singeorzan, Tominjak és Végh is remekül játszott. Arina Singeorzan legyőzte a magyar csapattal tokiói kvótát szerző Fazekast. A fiatal Radmila Tominjak csak egy hajszállal maradt el a hasonló nagy bravúrtól, nyerő állásból 3:2-re kikapott Lovas Petrátó,. Végh Zsuzsi Dari ellen játszott szoros meccset.


Kanizsa Sörgyár Sportegyesület - Orosháza 6:4


Extraliga női asztalitenisz-mérkőzés II. forduló


Győztesek (elöl a kanizsaiak): Arina Singeorzan 3, Radmila Tominjak 2, Végh Zsuzsanna 1 illetve Fejes Anna 2, Czeglédi Szilvia 1, Fejes-Czeglédi

Ez volt az a mérkőzés, amit meg kellett nyerni. Mint minden ilyen összecsapáson, nagyon nehezen és óriási izgalmak között született meg a végeredmény. Az orosházi lányok remekül játszottak, különösen Fejes és Czeglédi volt jó formában. Kanizsaiaknál a párost most a Tominjak-Végh kettős játszotta. 0:2-ről fordítottak és úgy tűnt, hogy "behúzzák" a párost. Több meccslabdáról végül is 14:12-re elment a meccs.

 

Egyéniben Singeorzan volt volt a "TOP" játékos, a három meccsen összesen egy szettet veszített. Fantasztikusan játszott, még überelte a Budaörs elleni jó teljesítményét is. Tominjak biztosan nyert Nagypál és Czeglédi ellen, Fejőssel nem bírt. Végh Zsuzsi Nagypált verte remek játékkal, de jól játszott Czeglédi és Fejős ellen is, sőt párosban is.

 

Budapesti Erdért - Kanizsa Sörgyár Sportegyesület 6:1 Extraliga női III. forduló 

 

Extraliga női III. forduló

 

Győztesek: Ambrus Krisztina 2, Tóth Kata 2, Imre Leila 1, Ambrus- Peterman-Varga illetve Arina Singeorzan 1


A tavalyi ezüstérmes ellen a Mátrai-Tominjak páros kezdett, egyéniben pedig a Turner Andrea, Mátrai Alexandra, Arina Singeorzan trió. A mérkőzést a toronymagas esélyes Erdért nyerte. Újra kellemes meglepetést okozott Singeorzan, aki legyőzte Peterman-Vargát és nagyon közel állt Tóth ellen isa győzelemhez.

 

Kanizsa Sörgyár Sportegyesület - Kecskeméti Spartacus SK és K. T. 1:6

 

Extraliga női IV. forduló.


Arina Singeorzan 1, illetve Ciurcui Melinda 2, Alexandra Radonjic 2, Drabant Anita 1, Ciurcui-Füle.

 

A tavalyi harmadik helyezett ellen a legjobbnak gondolt összeállításban kezdett a kanizsai csapat. Párosban a Tominjak-Végh páros, egyéniben Singeorzan, Tominjak és Végh próbált meglepetést szerezni. A páros nagyon szoros volt, csak egy pici szerencse kellett volna (2:3). Az egyéni jól indult, Singeorzan simán legyőzte Drabantot, Végh Radonjictól, Tominjak Ciurcuitól viszont kikapott. Két kulcsmérkőzés következett: Singeorzan játszott Ciurcui ellen, Végh Drabant ellen.

 

Sajnos 3:2-re mindkettő elment és ezzel a felzárkózás esélye is. Hat győzelemnél vége a mérkőzésnek és három nekünk "álló" mérkőzés "bentragadt". A mérkőzés sokkal szorosabb volt, mint ahogy az eredmény mutatta . Ha csak a 3:2-re elvesztett mérkőzések közül eggyet is megnyerünk, tovább ment volna meccs és akár döntetlen is lehetett volna.

 

Az első hétvégén a tavalyi bajnokság első háron helyezettjével és az Orosházával játszottunk. A Budaörs és az Erdért kiemelkedik a mezőnyből, a tavalyi harmadik Kecskemét ellen már reális sansz volt a pont, akár pontok szerzésére. A számunkra verhető Orosházát nagy csatában legyőztük, elégedettek lehetünk.
A következő alkalommal Orosházán folytatódik a bajnokság. Itt a Kiskunmajsa, Nyíregyháza és a Szekszárd lesz az ellenfél.

 

A képen: Arina Singeorzan, Turner Andrea, Radmila Tominjak, Végh Zsuzsanna, Mátrai Alexandra