Nyomtatás

 

 

A rendezvényen megjelent Vígh László országgyűlési képviselő, dr. Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott, Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa.
Vígh László elsőként gyerekkorát idézte meg, amikor pacsai kollégistaként salakos pályán játszott itt. Mára óriásit változott a világ, jó körülmények között sportolhatnak itt a fiatal labdarúgók. Köszönetet mondott Végh Gábornak és gratulált a ZTE FC bajnoki címéhez. Megígérte, hogy a város, a megye felsorakozik az egyesület mögé.

 

Avatas2

 


Balaicz Zoltán polgármester örömét fejezte ki, hogy, hogy a város egyrészt újabb korszerű sportlétesítménnyel gazdagodott, és annak is, hogy a klub emléket állított egykori edzőjének, Simon Balla Istvánnak. Emlékeztetett, hogy május 13-án ünnepeljük Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá válását. A ZTE FC bajnoki címe és a korszerű sportlétesítmény jól illeszkedik az ünnepséghez. Végh Gábor többségi tulajdonosnak átadta az önkormányzat kitüntető oklevelét a klub érdekében kifejtett eddigi munkájáért.

 

Avatas1 


Végh Gábor megköszönte az elismerést és egy történetet mesélt el. Még tulajdonlása elején egy utánpótlás mérkőzés megtekintésére érkezve a kocsiból kiszállva nagy sárba lépett itt. Ma viszont ezen a helyen egy gyönyörű létesítmény áll. Megidézte Simon Balla István alakját, akivel együtt rajzolgatták az atlétikai-technikai pálya vonalait. A kiváló edző álma megvalósult, a gyerekek korszerű körülmények között készülhetnek.


Az esemény zárásaként Végh Gábor és Simon Balla István családtagjával leleplezte az emléktáblát, majd a közjogi méltóságok és a tulajdonos átvágták a nemzeti színű szalagot.