Nyomtatás

 

 

IMG 4341 ab

 

Az immár nemzetközi színvonalú létesítményben többek között - a dobódeszka, a bábuállások cseréje történt meg - a bábus csészék pedig lézeres kivilágításba kerültek.

 

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy 1996-tól, amióta Zalaegerszeg, a Nemzet Sportvárosa lett, azóta a sport kiemelt támogatásban részesül. Az önkormányzat 46 sportágban 71 egyesületet támogat. A tekézők is bizonyítják, hogy a forintok jó helyre kerülnek. A sportbéli sikerek a város jó hírnevét keltik, ebben a tekézők élen járnak. Az önkormányzat kiemelten támogatja az idén bajnok  ZTE ZÁÉV női és az ugyancsak bajnok  ZTK FMVas férfi szuperligás csapatait.

 

Vígh László országgyűlési képviselő hangoztatta, hogy fokozatosan újítják fel a városban a sportlétesítményeket. A tekézők megérdemelték, hogy otthonuk megszépüljön. Bízik benne, hogy rövidesen a nézőtér is kicsinek bizonyul, azt is bővíteni kell.

 

Borsos József, a ZTE ZÁÉV női csapatának elnöke köszönetet mondott az önkormányzatnak, és az állami szervnek a felújításért. A rekonstrukció után, igazi hazai pálya lesz csapatának, a létesítmény. A ZTE ZÁÉV bajnokként indul a Világkupán, és többéves kihagyás után a Bajnokok Ligájában is. A két szuperligás csapat mellett egy NB I-es férfi együttesnek is otthona a csarnok. A tömegsport keretében, mintegy 300 amatőrnek biztosít mozgás lehetőséget a létesítmény.

 

Takács László, a ZTK FMVas férfi együttesének elnöke elmondta. hogy a 2000-ben épült pályára már igazán ráfért a felújítás. A teke azóta folyamatosan fejlődött a városban. Az évek során a női és a férfi csapat feljutott a legjobbak közé. A felújítással, mintegy 15 évre stabilizálódott a sportág létesítményhelyzete a városban. A nemzetközi szintű pályán lehet világversenyeket - többek között világkupát - rendezni, így  Zalaegerszeg ismét bekapcsolódhat a sportág nemzetközi vérkeringésébe.

 

Fotó: Pente Valéria