Nyomtatás

 

Kanizsai győztesek: Madacki Mirella 4, Végh Zsuzsanna 4, Salamon Sára 2, Madacki-Végh.


Tartalékosan és a betegségek miatt csak három fővel utaztak el Soltvadkertre a kanizsaiak. A hazai csapat pontveszteség nélkül állt a tabella élén. A hazai csapatból Ambrus Bea és Tanács Nóra hiányzott, míg a vendégcsapatnál hosszabb volt a lista: Tóthné Szász Kinga, Újházi Csilla, Horváth Anna és Orbán Flóra. A két "kisújonc" is megbetegedett (Hadi Eszter és Muczárt Dorka), így háromfős csapattal álltak ki Soltvadkerten.

A mérkőzésnek toronymagasan a hazai csapat volt az esélyese. Ambrus Tímea, Valics Emese, Lei Eszter és Müller Evelin volt az összeállításuk. Előzetesen nagyon nagy bravúrral a döntetlen látszott elérhetőnek. De ehhez Madackinak és Végh-nek hibátlanul kellett volna szerepelnie, plusz még a párost is hozniuk kellett volna. (Ambrus Tímeát Végh Zsuzsának még sohasem, Madackinak pedig egy alkalommal, az őszi mérkőzésen sikerült legyőzni. Valics Emese is nagyon nehéz ellenfél, pláne a hazai teremben).

 

soltvadkert

 

A hazaiak eleve 5:0-ás előnnyel indultak, így nagyon fontos volt, hogy a Madacki-Végh páros nyerjen. Sikerült a beírás és a két soltvadkerti fiatallal (Müller-Lei páros) kellett játszaniuk, ami nem okozott gondot. Az egyéni mérkőzések során mindenki hozta a kötelezőt.

Az első bravúrt Salamon Sára hajtotta végre, aki váratlanul, de teljesen megérdemelten 3:1-re legyőzte Müller Evelint. Majd folytatta a remeklést és 0:2-ről fordítva legyőzte Lei Esztert. Így már a hazaiknak "meleg" lett a mérkőzés. Aztán folytatódott a bravúrsorozat. Előbb Madacki Mirella viszonylag simán , majd a végén Végh Zsuzsi óriási mérkőzésen szintén 0:2-ről fordítva legyőzte Ambrus Tímeát. Így megszületett a meglepetés, a biztos kanizsai győzelem. Madacki Mirella fantasztikusan játszott, csak a kellemetlen stílusú Valics ellen volt szorosabb a mérkőzése. Ugyanez mondható el Végh Zsuzsiról is, akinek az Ambrus Tímea elleni mérkőzése nagyon magas színvonalú és látványos volt. Salamon Sára volt a mérkőzés hőse, hisz most szerezte meg idénybeli első győzelmeit, amivel döntően hozzájárult a sikerhez.


A bajnokesélyes után azért nehéz ellenfél van még bőven. Következik idegenben a Nyíregyháza, ami eddig a legnagyobb riválisnak tűnt. Hazai pályán döntetlent játszottak velük a kanizsaiak , idegenben győzniük kellene, hogy végleg leszorítsák őket a dobogóról. Aztán majd jön a Statisztika és még jó néhány nehéz mérkőzés. De 2018-ban még veretlen a csapat, sőt tavasszal mindhárom mérkőzését megnyerte. Szeretnék ezt a jó sorozatot folytatni.

A képen: Végh Zsuzsanna, Salamon Sára, Madacki Mirella