Nyomtatás

Petofirekortan


Az iskolában megtartott ugrópálya-avatón részt vett Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, valamint számos vendég, így többek között Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, továbbá a sport, a polikai és gazdasági élet számos prominens képviselője. A magyar atlétika kiemelkedő személyiségei közül Vaszi Tünde, az elmúlt másfél évtized legmeghatározóbb magyar női atlétája – aki szinte minden világversenyen döntős volt, amelyiken elindult - valamint Szalma László, kétszeres fedettpályás Európa-bajnok, olimpiai negyedik helyezett távolugró együtt ünnepelt a zalai sportolókkal és sportvezetőkkel. A vendéglátó intézményt Kajári Attila tankerületi igazgató és Makovecz Tamás iskolaigazgató képviselte.

IMG 0010 ab

A városi sportcentrumban megtartott ünnepségen Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere köszönetet mondott a munka valamennyi részesének, majd kiemelte, hogy a pálya nyolc sávosra bővülése azt jelenti, hogy Zalaegerszegen nagyszabású nemzetközi atlétikai versenyt is lehet majd rendezni. Az idén 70 éves Szakály Istvánt, a Zalaszám-ZAC ügyvezetőjét külön köszöntötte, s mint elmondta, sokak, köztük az ő több évtizedes munkája is benne van abban, hogy itt ünnepelhetünk. Hangsúlyozta, hogy nem állnak le a fejlesztések a városi sportcentrumban, amely igazi sportparadicsommá válik, s egyaránt szolgálja majd a verseny- és a szabadidősportot.

IMG 0013 ab

 


Vígh László, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos többek között a sportéletben található példaképek fontosságáról beszélt. Mint hangsúlyozta, ha nem mozognánk, kevesebbek lennénk. A magyar kormány mindent megtesz, hogy népszerűsítse a mozgást, az egészséges életmódot, amihez sportlétesítmények felépítésével, felújításával igyekszik hozzájárulni.

IMG 0031 ab

 


Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes-államtitkára reményét fejezte ki, hogy nemcsak az avatón népesül be a pálya, hanem azután is. S nemcsak a versenysportolók, hanem az egészségükért mozgók is lejárnak majd ide futni. Hangsúlyozta, nagyon fontos, hogy a gyerekekkel megkedveltessék a sportot, a mozgást. Nem lehet mindenkiből olimpiai, világbajnok, de egészséges ember igen.

IMG 0032 ab


Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke a sport jellemformáló erejéről beszélt. Elmondta, egy gyönyörű létesítményt avatnak fel, ahol öröm lesz sportolni.
A beszédek után átvágták a nemzeti színű szalagot és átadták rendeltetésének a pályát.

Fotó: Pente Valéria