Nyomtatás

 

Újabb súlyos vereség.

 

ZTE NKK - ELTE BEAC Újbuda 74-108 (16-36, 22-23, 12-24, 24-25)

 

NB I-es női A-csoportos kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Nagy V., Boros, dr. Oláh.

 

ZTE: Dzombeta (17/3), Mányoki (21/15), Úr (2), Szabó P. (18), Tuchscherer (6). Csere: Dömötör, Szabó K., Horváth F. I. (2), Horváth F. II., Kulcsár (6), Chromej (2). Vezetőedző: Ambrus Péter.

 

BEAC: Czank (9), Boros (18/6), Mérész (12), Small (23), Smith (4). Csere: Zsámár, Laufer (5), Koch (13/9), Dusanic (20), Juhász (2), Szabó II. D.(2). Vezetőedző: Balogh Judit.

 

Az elmúlt bajnokságokban egyértelműen a ZTE számított a találkozó esélyesének, mára nagyot változott a helyzet. A fővárosiak nem is titkolták, biztos győzelmet remélnek Zalaegerszegen.

 

Lendületesen kezdett a BEAC, egy perc után már 0-8-at mutatott az eredményjelző. Mányoki triplája jelentette a ZTE első pontjait. A vendégek nem hagyták, hogy a zalaiak reménykedjenek, szerzett labdák után több könnyű kosarat dobtak. Fokozatosan nőtt a különbség a két csapat között (7. p.: 12-25).

 

IMG 2549

 

A második tíz percben lazábban játszott a vendégcsapat, játékosai gy is jóval pontosabban dobtak a hazaiaknál (14. p.:28-46). A ZTE becsülettel küzdött, ami arra volt elég, hogy nem nőtt a különbség a két csapat között. A fővárosiak több mint 20 pontos előnye így is tetemesnek tűnt a nagy szünetben.

 

IMG 2587

 

A folytatásban is a vendégek domináltak, szép lassan 30 pontra nőtt a különbség a két csapat között (28. p.: 48-78). A hazai csapat továbbra sem tudta felvenni a fővárosiak tempóját. A befejező negyed egyetlen kérdése volt, eléri-e a fővárosi csapat a 100 pontot? Elérte. Az egykor a ZTE színeiben szerepelt Czank büntetőből szerezte a vendégek századik pontját.

 

IMG 2514

 

Hazai oldalon reménykedtek, hogy az erősebb Cegléd után a BEAC verhető lesz. Gyorsan rá kellett döbbennie a házigazdáknak, hogy a fővárosiak is sokkal jobbak náluk. Fennállása során bajnoki mérkőzésen először nyert Egerszegen a BEAC.

Értékelés:

 

Ambrus Péter, a ZTE NKK vezetőedzője: - Az első tíz percet nagyon rosszul kezdtük, húsz pontos hátrányba kerültünk. Hullámhegyekkel, hullámvölgyekkel folytattuk, de már nem tudtunk felzárkózni.

 

Balogh Judit, a BEAC vezetőedzője: - Mindig gyűlöltem, amikor vesztesként gratuláltak nekem. A ZTE átalakult, de még sok nehéz percet okoz más csapatoknak. Egerszegen ma győztünk először.

 

Fotó: Jóna István