Nyomtatás

 

ZTE: Doktor (9/3), Johnson (38/12), Williams (30/12), Szabó (2), Agafonov (20). Csere: Gulyás (7/3), Djurics, Simon, Bagó. Vezetőedző: Bencze Tamás.

 

Szeged: Miliszavljevics (12/6), Balmazovics (40/12), Krapics (15/3), Kerpel-Fronius G. (7), Asbury (22). Csere: Kerpel-Fronius B.(3/3). Vágvölgyi, Olasz, Polányi. Vezetőedző: Andjelko Mandics.

 

Két hárompontossal indított a Szeged. A hazaiak két duplával még felzárkóztak,de Balmazovics egymás után dobott három triplát, ezzel tetemessé vált a vendégek előnye. (5. p.: 6-16). A ZTE továbbra sem tudott a 3 pontosok ellen védekezni. A Szeged tíz perc után biztosan vezetett.

 

ZTEKK Szeged1

 

A folytatásban sem találta a játék ritmusát a zalai csapat rendkívül játékosai rendkívül gyengén dobtak. Becze Tamás hiába kért időt, nőtt a vendégek előnye. A Tisza-partiak szép lassan a 20 pontos különbség közelébe értek (18. p.: 30-49). A negyed hajrájában 12 pontra is feljött a zalai csapat (19.p.: 42-54), de egy újabb  szegedi 3 pontossal ismét nőtt a vendégek előnye. Balmazovics, a vendégek játékosa egy félidő alatt 28 pontot dobott, közte 5 triplát. A ZTE-ből senki nem dobott hárompontost az első félidőben.

 

DSC 9462

 

Fordulás után ismét egy triplával jelentkezett Balmazovics.  A negyed közepén még jelentős volt a vendégek előnye 57-72). Miközben Szabó már  a 25 percben kipontozódott hazai, Djurics ismét kihagyott egy hárompontost. A ZTE-ből Johnson és Williams gondolt egy merészet, elkezdte a pontgyártást. Az utóbbi szerezte a ZTE első hárompontosát.  A pontgyártásba Agafonov is beszállt, igaz főleg büntetőkből volt eredményes, de  a zalaiak felzárkóztak. A negyed végén mindössze négy pont volt a Tisza-partiak előnye (30. p.:78-82).

 

DSC 9454

 

 A záró tíz percben a hazaiaknál Agafonov és Djurics is begyújtötte 4. személyi hibáját, félő volt, hogy kipontozódnak. Helyettük a 35. percben Gulyást fújták ki a bírók. A padról beszállva egyedül ő szerzett pontot. A  záró tíz percben folytatódott a Johnson parádé, triplákat, duplákat szerzett az amerikai, s Williams is követte példáját. A ZTE átvette a vezetést (34. p.: 89-87), és előnyét még növelve megnyerte a mérkőzést.

 

Mélyről jött fel a ZTE és hosszú böjt után örülni kell a győzelemnek, de látni kell azt is, hogy több meghatározó játékos maga alatt van. Rengeteg pontot kap az együttes, és minden bizonnyal egy Szegednél jobb csapat 20 pontos előnyről nem veszít.

 

Értékelés:

 

Bencze Tamás, a ZTE vezetődezője: - Ha egy csapat úgy tud játszani, mint ahogy tette a második félidőben, nem engedhet meg olyan játékot, mint az első félidőben. Ez egy fontos mérkőzés volt számunkra, erre a győzelemre alapozva szeretnénk nyerni a következő mérkőzésünkön is.

 

Andjelko Mandics, a Szeged vezetőedzője: - Gratulálok mindenkinek, több, mint 200 pont egy meccsen, ennek mindenki örül. A harmadik negyedben vesztettük el a találkozót, amikor jóformán védekezés nélkül játszottunk.

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa