Nyomtatás

 

Kaposvár: Davis (22/6), Ponjavics (5/3), Norfleet(12/9), Hendlein (7), Dramicsanin(8/6). Csere: Baki (6/6), Krnjajski (2), Lalics (14). Vezetőedző: Fekete Ádám.

 

ZTE: Ubilla (14/12), Williams (19/6), Johnson (23/6), Szabó (6), Agafonov (9). Csere: Djurics (9/3), Bagó (2), Doktor, Simon, Gulyás. Vezetőedző: Bencze Tamás.

 

Kosárváltások után gyorsan meglépett a hazai csapat (3. p.: 9-3). Nem hagyta magát azonban a ZTE, a negyed közepére felzárkózott (5. p.: 9-9). A negyed hajrája a Kaposvárnak sikerült jobban, játékosai ebben az időszakban nagyon jól dobtak.

 

KaposvariKK ZTEKK191005

 

A második tíz perc hajrája a ZTE-nek sikerült jobban, átvette a vezetést. A nagy szünet után három perc alatt bónuszba került a ZTE, a somogyiak minden fault után dobhattak, fel is zárkóztak. A negyed közepétől ismét a vendégek percei következtek, és a harmadik negyed végén hat pontos előnyre tettek szert. Érdekes volt megfigyelni, hogy a ZTE pontjait javarészt a bedobók szerezték. A két center – Agafanov és Bagó - gyengélkedett, volt, amikor Szabó volt a center.

 

A befejező tíz perc elején az egerszegiek három perc alatt mindössze 5 pontot dobtak, a Kaposvár felzárkózott (35. p.: 67-68). A szerencsére hazaiak nem tudtak élni a felkínált lehetőséggel. A hajrában a vendégek Ubilla és Williams pontjaival bebiztosították győzelmüket.


A mérkőzés nagy részében a ZTE játszott jobban, megérdemelten nyerte meg a találkozót. A külső dobásaik jobban sikerültek, ami a győzelem kulcsa volt.


Értékelés:

 

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon nagy százalékban sikerült megvalósítani, amit elterveztünk. Annak ellenére, hogy rosszul kezdtük a mérkőzést, s a kulcshelyzeteket sem használtuk ki. Ez volt az oka, hogy hat-nyolc pontnál nem sikerült nagyobb különbségre szert tennünk. Az összkép alapján megérdemelten nyertünk, annak külön örülök, hogy ilyen sok szurkoló elkísért minket.

 

Fotó: delfinek.hu