Nyomtatás

 

Első műsorszámként a ZTE szurkolók - ZTE vezetők mérkőzésre került sor. A drukkerek alapos verést kaptak, a vezetők 8-1-re nyertek. A folytatásban a utánpótlás csapatok bemutatójára került sor. Közben megérkezett a stadionba a Dzsudzsák Balázzsal felálló Ittihad Kalba arab csapat. A magyar válogatott játékosát rögtön megrohamozták az autogramvadászok. A pályán közben a ZTE öregfiúk – Haladás VSE öregfiúk mérkőzés zajlott, amely 1-1-es döntetlennel zárult.

 

DSCF1916

 

Következett a fő mérkőzés a ZTE FC- Ittihad Kalba között, amelyre, mintegy 2000 voltak kíváncsiak. A zalaiaknál Lesjak és Devecseri sérülés miatt továbbra sem játszott. A legfrissebb igazolás, a Viditől kölcsönvett Tamás a kezdőben kapott helyt. A kezdeti ismerkedés után az első negyedóra végén két ZTE játékos Bolla és Szépe egy ütközés után megsérült mindkét játékost le kellett cserélni. Szépet fejsérülés miatt kórházba is kellett szállítani.

 

DSCF1926

 

A viharfelhők közben megérkeztek a stadion fölé, és esni kezdett az eső. Dzsudzsák szerzett vezetést a vendégeknek, bombagólt lőtt egy szabadrúgás, 0-1. A félidő hajrájában előbb Grumics fejelt a vendégek kapujába, 1-1, majd játékrész utolsó percében, Barczi harcolt ki magának helyzetet, amelyet értékesített, 2-1. Az időjárás közben egyre rosszabb lett, jégeső hullott a pályára. A mérkőző felek úgy döntöttek, nem folytatják tovább a mérkőzést.

 

DSCF1930

 

Az egy félidős főpróba győzelmet hozott. A felkészülési mérkőzések vegyes képet mutattak. Sok volt a sérült a csapatban, a keret is csak lassan alakult ki. Így igazából nem tudni milyen formában várja a bajnoki rajtot a ZTE FC, de bízzunk a sikeres kezdésben Mezőkövesden.

 

ZTE FC- Ittihad Kalba 2-1. Félidőben félbeszakadt.

 

Fotó: Zavilla András