Nyomtatás

 

Megkezdte felkészülését a hét év után szünet után immár NB I-es szezonjára a ZTE labdarúgócsapata. A felkészülésről és az egyéb változásokról sajtótájékoztató keretében számoltak be.


A csapat elkezdi a munkát, bár jobb lett volna, ha ezt később teheti, mivel arra már kialakulhatott volna a keret - vélekedett Sallói István sportigazgató,. Nincs azonban mit tenni - javarészt a tavalyi keret kezdi el a felkészülést. A változásokat tömören összefoglalta: idáig Demjén Patrik kapus ékezett, a tavaly a ZTE-nél kölcsönben szerepelt Bolla Bendegúzt ismét kölcsön vették a Viditől, Gergényi Bence viszont végleg a ZTE játékosa lett. Maradt a csapatnál Szemerédi Norbert kapus is. A héten még egy kapus érkezése várható.

 

IMG 7143a

 

A sportigazgató elmondta, hogy az MLSZ külföldi szabálya átírta átigazolási tervüket. A jövőben csak magyar útlevéllel rendelkező játékos nem számít külföldinek. Az új szabály szerint az NB II-ben magyarnak számító Szépe János (szlovák) és Zorán Lesjak (horvát) most légiósnak számít, így kevesebb kevesebb külföldit igazolhatnak. A ZTE-től kilenc játékos távozott, távozhat.

 

IMG 7161a


Tizenhat labdarúgó gyakorolt az első edzésen, újdonságnak számít, hogy lesznek kiemelt hazai mérkőzései a ZTE-nek, amelyre drágább lesz a belépő. A 14 év alatti gyerekek és a 70 év feletti nyugdíjasok regisztrációs jeggyel nézhetik meg a hazai mérkőzéseket. A cél: hogy a bajnokságvégén az első tízben legyenek. A játékoskeretet két lépcsőben – nyári időszakban, illetve a téli szünetben - erősítenék meg.

 

IMG 7140a


Dobos Barna vezetőedző elmondta, hogy jó lett volna, ha a kezdésre kialakul a játékos keret, de a csapat gerince együtt maradt, így egyelőre nem okoz gondot, hogy többen később érkeznek. Nagyon örül a szlovéniai edzőtábornak, s reméli , hogy sikeres lesz a felkészülés, illetve hogy hazai pályán kezdhetik a bajnokságot.

 

IMG 7134a


Babati Benjamin csapatkapitány örömének adott, hogy a feljutó csapat nagyjából együtt maradat. Beszámolt róla, hogy a sérülése már a múlté, a felkészülést a csapattal kezdi meg. Már nagyon várja, hogy az NB I-ben is pályára léphessen.

 

Fotó: Pente Valéria