Nyomtatás

 

ZTE: Koizar (17/3), Pusztai P. (10), Boonstra (5/3), Maltsi (22/9), Parker (2). Csere: Gáspár-Szalay (6), Horti (15). Preisinger, Benke, Kovács G. Vezetőedző: Gáspár Dávid.


Pécs: Vanloo (5/3), Wentzel (9/3), Tetemondova (5/3), Simon (8), Imovbioh (23). Csere: Gémes-Sarok (6/3),Tenyer, Brewer (2), Ruják. Vezetőedző: Meszlényi Róbert.


A Pécs szerezte a mérkőzés első kosarát, de gyorsan válaszolt rá a ZTE. Ádáz csata dúlt a pályán, a csapatok főleg a védekezésre koncentráltak. (3. p.: 8-8). Fej-fej mellett haladt a két együttes, egyik sem tudta rákényszeríteni akaratát a másikra. Mindkét oldalon kevés kosár esett, ami nemcsak a jó védekezés következménye volt.

 

IMG 6944 ab

 

 

A második negyed közepéig egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt kiharcolni. A vendégek ezután támadásban teljesen elbizonytalanodtak, a ZTE több könnyű kosarat is szerzett, így elhúzott (16. p: 34-26). A második negyed utolsó négy percében a vendégek mindössze egy pontot szereztek. A zalaiak 10 pont fölé növelték előnyüket.

 

IMG 6950 ab

 


Szünet után továbbra is jól védekezett a zalai csapat, ráadásul Maltsi is belejött a pontgyártásba. A palánk alatt Horti volt eredményes (25. p.: 52-35). Hiába kért kétszer is gyorsan időt a Meszlényi Róbert, a vendégek edzője. Nem tudta megállítani a hazaiak lendületét. A záró tíz percben többször 20 pont fölé nőtt a házigazdák előnye (35. p.: 75-51). A végén a cserék is lehetőséget kaptak, így sem csökkent a zalaiak előnye, biztosan nyertek riválisuk ellen.

 

IMG 6962 ab

 


A második negyed közepétől állva hagyta ellenfelét a zalai együttes és a két mérkőzés alapján megérdemelten jutott a legjobb négy közé a bajnokságban. A legjobb négy között a bajnok Sopron Basket vár rá.

 

Értékelés:


Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Igazi csapatmunka volt ez a siker. Megtudtuk ismételni pécsi jó játékunkat, ami óriási teljesítmény. Köszönet érte a lányoknak.


Meszlényi Róbert, a Pécs vezetőedzője: - Ilyen dobó teljesítménnyel nem lehet mérkőzést nyerni. A zalaiak játékban, akaratban egyaránt felülmúltak minket.

 

Fotó: Borda Menyhért