Nyomtatás

 

ZTE: Koziar (7), Boonstra (15), Pusztai (17), Maltsi (9), Horti (16/6). Csere: Parker (8), Hegedüs-Őri (4), Gáspár-Szalay (4). Vezetőedző: Gáspár Dávid.


DVTK: Medgyessy (9), Kiss A. (4), Skorics (6), Walker (18/3), Mokango (16). Csere: Kanyasi (4), Zele (2), Katona (9/3), Szabó F. (3/3), Putnina. Vezetőedző: Cziczás László.


A rangadón a hazaiak szerezték az első kosarat és az első öt percben vezettek pár ponttal. A játékrész második részében több labdaeladás után fordítottak a vendégek. (6. p.: 10-11). Támadásban mindkét csapat többet hibázott, így viszonylag kevés kosár esett. A félidő hajrájában úgy nézett ki, hogy meglép a DVTK (8.p.: 14-18). Aztán a hazaiak huszáros hajrával fordítottak, majd a második negyed elején is lendületben maradtak.

 

IMG 6309 ab

 

Gyors támadások végén 24-19-re is elhúztak a zalaiak. Aztán ismét jöttek az eladott labdák, egyenlített a miskolci együttes. (12. p.: 26-26). Majd megrázta magát a ZTE, ismét jó ritmusban támadott (15. p.: 34-28). A második öt percben ismét visszaesett a zalaiak játéka. Jöttek az eladott labdák és fordított a vendégcsapat.


Fordulás után ismét eladott labdával nyitott a hazai csapat. A vendégek továbbra is vezettek pár ponttal. A ZTE védekezése fokozatosan feljavult és hosszú idő után visszavette a vezetést. (25. p.: 52-51). A ZTE-ben ebben az időszakban a pontgyáros szerepét Boonstra vette át, Maltsit nagyon őrizték. Nagyon ponterősen játszott Pusztai is. Négypontos hazai vezetés után ismét gyorsan egyenlített a miskolci csapat (27. p. (57-57). Ádáz csata dúlt a pályán, a zalaiak hatalmas energiát mozgósítottak a szélesebb játékoskerettel rendelkező vendégek ellen.

 

IMG 6337 ab

 

 

A negyedik negyed elején remekelt védekezésben a ZTE. A DVTK öt perc alatt mindössze négy pontot szerzett, a zalaiak viszont tízet (35. p.: 72-65). Utolsó rohamra indult a vendégcsapat, de a hazaiak már nem adták ki kezükből a győzelmet.


A záró tíz percben remekül védekezett ZTE és a második félidőben mindössze négy labdát adott el, míg az elsőben 11-et. Főleg ennek köszönheti sikerét és megerősítette helyét az NB I élcsoportjában. A több jó teljesítmény mellett külön örvendetes volt Pusztai lendületes és ponterős játéka.

 

IMG 6320 ab


Értékelés:


Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Jól feltérképeztük ellenfelünket. A lányok betartották a megbeszélt taktikai utasításokat. Kemény mérkőzést nyertünk meg , ami nagy siker egy nagyon erős csapat ellen.


Cziczás László, a DVTK vezetőedzője: - Hazai pályán a ZTE nagyon erős. Az első félidőben is akadtak problémáink, de megoldottuk. A másodikban sokat szabálytalankodtunk, ellenfelünk jó büntetőzött, mellette sok könnyű kosarat kaptunk. Ebben látom vereségünk fő okát.

 

Fotó: Inkovics Gábor