Nyomtatás

 

 

Sopron: Warner (25/3),Lemar (33/3), Gilbert (5/3), Dénes (4), Gordon (10). Csere: Molnár (5), Wiggins (3), Takács (6/6), Supola (2). Vezetőedző: Sabáli Balázs.


ZTE: Ware (35/12), Thompson (22), Gliebov (6), Szabó (16/6), Agafanov (16). Csere: Doktor, Gulyás, Durázi, Bagó (2), Papp (2). Vezetőedző: Bencze Tamás.


A mérkőzés elején két perc után 7-2-re vezetett a Sopron, ezzel el is lőtte puskaporát. A ZTE fokozatosan vette át a játék irányítását, 21-21-nél utolérte ellenfelét, majd átvette a vezetést. A vendégek ebben az időben extrán céloztak, dobószázalékuk 60 százalék körül volt. Ware és Thompson járt élen a pontszerzésben. (14. p.: 29-39).

 

DSCF5244 ab 

A zalai csapat magabiztosan vezetett a nagyszünetben. A személyi hibák terén viszont rosszul állt, dupla mennyiséget "termeltek", mint a Sopron. A harmadik negyed elején szintén nagyszerűen játszottak a vendégek (22. p.: 46-64). egy hazai időkérés után kezdtek felzárkózni a házigazdák (25. p.: 54-68). Kezdett fáradni a ZTE, támadásai pontatlanabbá váltak, a negyed végén nyolc pontra csökkent a két csapat között a különbség ( 30. p.: 71-79).

 

DSCF5252 ab

 

Izgalmas csatát hozott a befejező tíz perc, a nagyot küzdő hazaiak négy pontra is megközelítették a ZTE-t. ( 33. p.: 79-83). A vendégeknél azonban mindig akadt egy biztos kézzel dobó játékos. A hajrában sok személyit begyűjtöttek a soproniak, a ZTE azonban viszonylag jól büntetőzött, kicsikarta a győzelmet.

 

DSCF5255 ab

 

Nagy bravúrt hajtott végre a ZTE, az idei szezonben elsőként nyert Sopronban. A zalaiak jó százalékkal dobtak és remekül szedték a lepattanó labdákat (44-et!), ennek a két mutatónak köszönhetik sikerüket.


Értékelés:


Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon örülök a győzelemnek és hogy sikerült meglepnünk a Sopront. Döntő volt, hogy jól támadtunk és jól szedtük a lepattanókat. A védekezésünk azonban nem mindig működött jól.


Kis Attila, a ZTE technikai vezetője: - Megérdemelten nyertünk, mert végig kézben tartottuk az irányítást. A csapat nagyon jól támadott és több extra teljesítményt nyújtó játékosunk is volt.