Nyomtatás

 

 

ZTE: Zöldesi - Kónya, Lesjak, Devecseri, Gergényi, -  Babati (Popin 92. p.), Madarász (Barczi 46. p.), Kiss, Hudák, Bedi - Balázs (Horváth K. 66. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

 

Az első tizenöt percben a vendégek voltak aktívabbak, szögletrúgások jelezték fölényüket. Nem hagyták kibontakozni a ZTE-t. Az első negyedóra végén egy fejes alig kerülte el a zalaiak kapuját. A második negyedórában kiegyenlítettebb lett a játék.

 

DSCF5012

 

 

 A félidő hajrájában Zöldesi középre ütött ki egy labdát, a vendégek csatára azonnal lőtt, a labda a kapufáról pattant ki. Egerszegi részről mindössze két Babati lövés jelentett némi veszélyt, amelyek azonban elkerülték a gyirmóti kaput.

 

DSCF5021

 

 

Fordulás után feltűnt, hogy a vendégek  rendre lesre állítják Balázs Zsoltot, a ZTE egyetlen csatárát. Egy ideig még a Gyirmót irányított, aztán fokozatosan mezőnyfölényt harcolt ki a ZTE. A félidő közepe táján Kónya beadását az ötösön hibázta el Babati. Ekkor már egyértelműen a zalaiak játszottak mezőny fölényben, a betömörülő vendégek ellen azonban nem sikerült helyzetbe kerülniük. 

 

DSCF5042

 

 

Mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a hosszabbításben egy remek indítással Babati lépett ki és a bal alsó sarokba lőtt. A Gyirmót a hátralévő kis időben mindent meg tett az egyenlítésért, két kisebb helyzete is akadt, de ezek kimaradtak.

 

Tipikus egygólos mérkőzésen mindkét csapat a másik hibájára várt. A ZTE a legjobbkor lőtt gólt, ezzel értékes 3 pontot szerzett.

 

Értékelés:

 

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon örülök a győzelemnek. Az első 20 percben a vendégek játszottak jobban. Utána átvettük a játék irányítását, helyzeteket dolgoztunk ki, és egyet a hajrában értékesítettünk.

 

Szepessy László, a Gyirmót vezetőedzője: - Két NB I-be pályázó együttes színvonalas mérkőzést játszott. A hangulat is remek volt. Ma nem volt benne játékunkban a gól. Igaz, legjobb góllövőnk, Szarka hiányzott. Céljaink a vereség ellenére nem változtak.

 

Fotó: Zavilla András.

 

A forduló további mérkőzései:

Soroksár - Monor 2-1 

Cegléd - Kazincbarcika 1-3

Budaörs - Mosonmagyaróvár 3-0 

Nyíregyháza - Budafok 2-0

Békéscsaba - Kaposvár 1-1 

Győr - Tiszakécske 1-1 

Csákvár  - Balmazújváros 3-0 

Siófok - Vác 0-0 

Vasas - Dorog 1-1 

 

Tabella: 

 12 zte