Nyomtatás

 

ZTE: Zöldesi I., Kónya K., Madarász M. (58. Bedi B.), Gajdos Zs., Devecseri Sz., Szépe J., Gergényi B., Vojnovics, Popin (65. Novák Cs.), Kiss M., Hudák M. (79. Kulcsár G.), vezetőedző: Nagy Tamás.

 

Csákvár: Tóth B., Baranyai Á., Kiprich D., Molnár Cs. (83. Sejben V.), Tamás N. (70. Daróczi Z.), Bobál G., Csilus Á., Farkas A., Mészáros D., Csonka B., Deutsch L., vezetőedző: Szijjártó István.

 

 Eltiltás miatt nem játszott Babati, gyorsasága, lendülete hiányzott a hazaiak játékából.

 

Az első húsz perc egyértelműen a vendégeké volt. Előbb a ZTE  kapusa tisztázott nagy helyzetben, majd a kapufa mentette meg a hazaiakat a bekapott góltól.  A vendégek harmadik helyzetét Bobál, a ZTE egykori játékosa váltotta gólra. A bekapott gól felrázta a ZTE-t. Egy szép akció után Gajdos megszerezte első egerszegi gólját. A félidő hátra lévő részében a Csákvár irányított.

 

DSCF3023

 

 Fordulás után is inkább a vendégek akarata érvényesült a pályán. A Csákvár már a védő harmadában letámadta ellenfelét, ami nem ízlett a hazaiaknak, nem sikerült a labda felhozataluk. A zalaiak kevés alkalommal jutottak el a vendégek kapujáig. A Csákvár többet birtokolta a labdát, több veszélyes helyzetet is kialakított, egy alkalommal a gólvonalról tisztáztak a zalai védők. A hajrában a hazaiak előtt is adódott több kisebb lehetőség, amelyek azonban kimaradtak.

 

DSCF3037

 

Nem igazán sikerült a ZTE hazai bemutatkozása. A vendégek egyértelműen rá erőltették akaratukat a hazaiakra. A ZTE a mérkőzés során nem tudta saját játékát játszani, játékában sok volt a hiba. A döntetlen igazságosnak mondható.

 

DSCF3038

 

Nagy Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A Csákvár masszív, jó csapat, nyilván kicsit előrébb is tartanak, mint mi, hiszen nálunk vannak olyan játékosok, akik két-három hete készülnek velünk. A Csákvár jól kezdett, a bekapott gól mintha jót tett volna csapatomnak, mert újra összekaptuk magunkat, de még kell idő, hogy a váratlan helyzeteknél jól döntsünk. A döntetlen teljesen reális eredmény, az elején elveszthettük volna a mérkőzést, hiszen a vendégek helyzeteket hagytak ki, de a mérkőzés második felében nekünk is voltak lehetőségeink.

 

Szijjártó István, a Csákvár vezetőedzője: - A nyári átalakulás jót tett a Zalaegerszegnek, teljesen más csapat és más stílusban játszik, mint tavasszal, látni jó úton haladnak. Az első félidőben voltak olyan lehetőségeink, amiből több gólt rúghattunk volna. Ha a fiatal csapatom elhiszi magáról, hogy a ziccereket berúgja, akkor van keresnivalójuk a bajnokságban. Sokat dolgozunk, remélem a sok munka meghozza majd a gyümölcsét. Gratulálok a Zalaegerszegnek, hiszen voltak meleg perceink, amit átvészeltünk. A mai döntetlen reális eredmény.

 

Fotó: Zavilla András

 

A forduló további eredményei:

BSS Monor - BFC Siófok 2-0

Ceglédi VSE - WKW ETO FC Győr 0-4

Budaörs - Békéscsaba 1912 Előre 2-2 

Credobus Mosonmagyaróvár - Nyíregyháza Spartacus FC 1-1

Kazincbarcika - Kaposvári Rákóczi FC 2-2

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Soroksár SC 1-2

Dorogi FC - Vác FC 1-1

Gyirmót FC Győr - Duna Aszfalt Tiszakécske VSE 5-0

Budafoki MTE - Vasas FC 1-2

 

Tabella: 

2 nb 2