Nyomtatás

 

 

Az első versenynapon került sor a 4x100 m-es váltók döntőire. Kámán Ferenc vezetőedző nem volt könnyű helyzetben, hisz Köcse Richárd eltörte a bokáját. Igaz, a még csak ifjúsági korú Dienes Mátyás kiváló formába lendült. A zalaegerszegi fiatalok - Dienes Mátyás, Szűcs Valdó, Balogh Péter és Baki Barnabás - nem okoztak csalódást, 42,16 mp-es teljesítményük a bronzéremhez volt elegendő.

 

4xvalto


Az első versenynap krónikájához tartozik még, hogy a Nagy Pálma, Ferenczi Melinda, Varga Panna és Hári Anna összetételű Zalaszám ZAC négyesfogat alig maradt le a dobogóról, 4x100 m-en 48,46 mp-es eredménnyel negyedik helyen ért célba.


veilandviolettaSzombaton két nagyszerű ezüstéremmel gazdagodott a Zalaszám ZAC. Előbb Szűcs Valdó 110 m gáton nagyszerű 13,88 mp-es idővel, nem sokkal később pedig súlylökésben Veiland Violetta 15,17 m-es eredménnyel nyert értékes ezüstérmet.


A két ezüstérmes fiatal szinte egyformán nyilatkozott az érmek átvétele után. Szűcs Valdó és Veiland Violetta : "Pechünk van,hogy Magyarországon éppen a mi versenyszámunkban van két világklasszis - dr.Baji Balázs és Márton Anita. Őket egyelőre nem lehet legyőzni. De van célunk, van előttünk jó példa. Az idő pedig nekünk dolgozik."


A harmadik versenynapon is több értékes bajnoki helyezést szereztek a Zalaszám Zac atlétái. Diszkoszvetésben Takács Dóra 42,50 m-es dobással 6., mögötte Veiland Violetta 40,22 m-es eredménnyel 7. lett. Női 200 m-en is két zalaegerszegi atléta került döntőbe. Ferenczi Melinda 25,00 mp-es idővel 5. lett, míg a még csak ifjúsági korú Nagy Pálma - az év felfedezettje - élete első felnőtt bajnokságán az értékes 7. helyezést csípte el. (25,32 mp). A befejező 4x400 m-es női váltófutásban a Nagy Pálma, Ferenczi Melinda,Varga Panna és Hári Anna összetételű egerszegi négyes 4;01,83 perces eredménnyel ötödik helyen végzett.