Nyomtatás


ZTE: Kinney (20/3), Vaughn (13/9), Szabó (2), Benke (16/3), Radics (17/3). Csere: Mikovics (11), Horváth Á. (6), Mohácsi (3), Doktor, Kovács B., Kovács M., Kis. Vezetőedző: Bencze Tamás.


Kaposvár: Dunn (16/3), Gibbs(16/6), Baki (5/3), Ivosev (13), Spica (16). Csere: Hendlein (11/3), Hock, Tóth P., Filipovity. Vezetőedző: Fekete Ádám.


Elképesztően gyengén kezdet a hazai csapat, pontatlan dobások után a 4. percben már 0-9-et mutatott az eredményjelző. A ZTE ezután szerezte első pontjait. Főleg a center poszton volt bajban, támadásban Radicsot semlegesítették, a hazai palánk alatt viszont jól teljesített a kaposváriak két magas játékosa. (6. p.: 5-11). A zalaiak sok személyi hibát követtek el, a vendégek jól büntetőztek (8. p.: 7-17). Az első negyed után magabiztosan vezetett a kaposvári csapat.

 

IMG 3666 ab

 

A második tíz percben sem találta a játék ritmusát a ZTE, sok volt a pontatlan dobás, az eladott labda. A vendégek a negyed közepéig biztosan őrizték tíz pontos előnyüket (12. p.: 18-28). Ezután kezdte megtalálni önmagát a hazai együttes. A vendégek is bőven hibáztak, így a ZTE-nek a negyed végére sikerült a felzárkózás.

 

IMG 3665 ab


Szünet után gyorsan egyenlített a ZTE (21. p.: 46-46), s átvette a játék irányítását. Vendégeknél a centerek dobásai pontatlanabbá váltak, a ZTE a lepattanókból gyors támadásokat vezetett (25.p.:60-54). A vendégek időkérése nem sokat változtatott a játék képén, állandósult, a hazaiak tíz pontos előnye. (27. p.: 64-54). A negyed hajrájában kiengedett a zalai csapat, a Kaposvár feljött hat pontra (30. p.:66-62).

 

IMG 3647 ab

 

A záró tíz perc elején még tartotta a lépést a vendégcsapat a házigazdákkal. A negyed közepén Kinney 3 pontosával azonban jelentős lett a zalaiak előnye ( 35. p:: 81-67), s innen már nem volt visszaút a somogyiak számára.

A ZTE, mint oly sokszor a bajnokság során, hullámzó teljesítménnyel nyert. Ezzel biztosította helyét a legjobb nyolc között.


Értékelés:


Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Az első negyed volt a kritikus. Nem reagáltuk jól le a Kaposvár kemény védekezését. Később váltottunk, de nem dőlhettünk hátra, végül azonban megérdemelten nyertünk.


Fekete Ádám, a Kaposvár vezetőedzője: - A középszakaszban végig kísért bennünket, ami ma történt. Akkor is megtörtént, hogy nagy előnyt adtunk le, amikor nyertünk. A második félidőre szétestünk, megérdemelten nyert a ZTE.

 

Fotó: Borda Menyhért