Nyomtatás

 


ZTE: Koziar (14/3), Jeffery (12), Gorjanácz (6/3), Hegedüs-Őri (10), Parker (13). Csere: Gáspár-Szalay (6), Pavel (5). Vezetőedző: Gáspár Dávid.


DVTK: Fontenette (10), Szabó F., Raksányi (3), Melnika (12), Zele (4). Csere: Nagy D. (12/6), Brewer (16), Peckova (2). Vezetőedző: Stevan Svitek.


A továbbjutást eldöntő mérkőzésen mind két csapat rendkívül idegesen kezdett (3. p.: 2-2). A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindkét oldalon sok volt a hiba. A negyed hajrája a ZTE számára sikerült jobban (9. p: 15-10).

 

 

Image 111

 

 

A második negyedben pillanatok alatt fordított a vendégcsapat. A hazaiak támadásban vesztették el a fonalat, nyolc perc alatt mindössze két pontot dobtak. Gáspár Dávid rövid időn belül kétszer is időt kért, de nem tudta jó irányba fordítani csapatát. Rengeteg volt az eladott labda hazai oldalon, a negyed végére elérte a tizenkettőt. A megszerzett labdákból a vendégek gyors kosarakat szereztek. A félidőben tizenhat ponttal vezetett a miskolci csapat (21-37).

Lesz-e innen „feltámadás?”- kérdezgették egymástól a hazai szurkolók a szünetben. Lett.

 

 

Image 211

 

 

 A második félidőben mindent egy lapra feltevő ZTE lépett pályára. Sokat javult a csapat védekezése, s mindjárt lett ritmusa a támadójátéknak. (30. p.: 43-45). A harmadik negyedben ezúttal a vendégek támadójátéka mondott csődöt. A záró tíz perc közepén már a zalai együttes vezetett (35. p.: 55-52) Szárnyalt a ZTE, játékosai oroszlánként küzdöttek.A DVTK teljesen visszaesett, hiába két többször időt Stevan Svitek, nem tudott segíteni csapatán.

 

 

Image 411

 


A mindent eldöntő találkozón hullámvölgyet és -hegyet járt meg a zalai csapat, ez elmondható a vendégekről is. A ZTE jelentős hátrányból jött vissza, és teljesen megérdemelten nyert. A papírformát felborítva 2-1-es összesítéssel jutott a legjobb négy közé, ahol az alapszakasz győztes Szekszárd vár rá.

 

 

Image 311

 


Értékelés:


Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Számunkra ez volt az év mérkőzése. Kétarcú volt a csapatom. A második félidőben a szebbiket mutatta. Óriásit küzdve jutottunk a legjobb négy közé.


Stevan Svitek, a DVTK vezetőedzője: - Gratulálok a ZTE továbbjutásához. Ellenfelünk a második félidőben nagyon elszántan játszott.

 

Fotó: Jóna István