Nyomtatás


ZTE: Kinney (20/6), Vaughn (25/12), Benke (17/6), Mohácsi (1), Szabó (7/3). Csere: Milkovics (2), Kis, Horváth Á. Vezetőedző: Bencze Tamás.


Körmend: Wright (11/3), Hollis (13/9), Ferencz (5/3), Tuogo (9/3), Horti. Csere: Halász (8), Csorvási (14), Davis (3), Fanning (11/6), Németh (3/3). Vezetőedző: Gasper Potochnik.

 

IMG 8933ab 


A hazai oldalon Radics melegítőben ült a kispadon, nem épült fel betegségéből, a másik oldalon ugyanakkor Dillard létszámfelettivé vált.

 

Bekezdett a vasi csapat, két perc után 5-1-re vezetett. A ZTE Vaughn két triplájval gyorsan fordított, majd 14-8-ra elhúzott. Vendég időkérés után gyorsan elfogyott a hazai előny. A második negyedben is inkább a küzdelem dominált, mindkét oldalon sok volt a hiba. A zalaiak három percig nem dobtak pontot, szerencsére a vendégek ezt nem tudták kihasználni (15. p: 28-29). A negyed hajrája egyértelműen a Körmendé volt, Radics palánk alatti pontjai nagyon hiányoztak.

 

IMG 8862ab


Szünet után Kinney hármasával egyenlített a ZTE. Utána négy perc alatt mindössze hat pontot dobtak a csapatok. A vasi csapatba beállt Csorvási könnyen fordult le Milkovicsról és szerezte a vendégek pontjait. A záró játékrész elején még vezetett a ZTE (33. p.: 59-54). de a negyed közepén a Körmend átvette a vezetést, majd nyolc ponttal meglépett (37. p. 62-70).

Látható volt, hogy a kevesebb hadra fogható játékossal rendelkező ZTE elfáradt. Igaz, Benke 3 pontosa visszahozta a reményt (39.p: 68-70), de Körmend jól büntetőzött és nem engedte ki kezéből a győzelmet.

 

IMG 8873ab


A tartalékos ZTE nagyot küzdött és akár le is győzhette volna a gyengélkedő vasiakat. Radics pótlása sokat kivett a társakból, és támadásban csak Kinney, Vaughn, Benke teljesített jól, így elmaradt a bravúr. A Paks hazai pályán kapott ki a Szegedtől, így a zalaiak sajnálhatják az elszalasztott lehetőséget.

 

IMG 8877ab


Értékelés:


Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Le a kalappal a fiúk előtt. Radics távollétében mindent megtettek a sikerért. Nagyot küzdöttünk, kis szerencsével akár nyerhettünk volna. A Fortuna ezúttal nem volt mellettünk.


Gasper Potochnik, a Körmend vezetőedzője: - Kicsit fáradt a csapatom. Az Alba elleni mérkőzést követően végig edzettünk. Ez kellett a győzelemhez. Hősies teljesítménnyel sikerült, de jár a gratuláció a ZTE-nek is.

 

Fotó: Jóna István