Nyomtatás

 

KTE: Pongó (19/9), Thompson (16/3), Djeraszimovics (18), Dramicsanin (9), Karahodzsics (8). Csere: Wittman (13/6), Horváth K., Molnár (2). Vezetőedző: Forray Gábor.


ZTE: Kinney (13/6), Vaughn (7), Benke (20/3), Szabó (4), Radics (16). Csere: Mohácsi (5/3), Horváth Á. (5/3), Kis (5/3). Vezetőedző: Bencze Tamás.


Álomszerűen kezdett riválisa otthonában a ZTE (3. p.: 6-13). A vendégek jól védekeztek, gyorsan és pontosan támadtak, amire nem volt ellenszere a hazai csapatnak. Az első negyedben extra dobó százalékot produkált a ZTE (76 százalék). A vendégek lendülete egy ideig még tartott, Mohácsi hármasa után 21 ponttal is vezettek (12. p.: 17-38).

 

IMG 1618ab

 

 A ZTE azonban ahelyett, hogy összeroppantotta volna ellenfelét, elkezdett könnyelműsködni. Eladott labdák, pontatlan dobások után felzárkózott a hazai csapat. A vendégek a második negyed utolsó hat percében mindössze két pontot dobtak. Hiába kért Bencze Tamás kétszer is időt, a ZTE nem talált vissza a helyes útra. A szünetben azonban még így is vezetett öt ponttal. 

IMG 1620a

 

A vendégek támadásbéli gyengélkedése tovább folytatódott a harmadik negyedben is, öt perc alatt mindössze öt pontot dobtak. A hazaiak egyenlítettek (25. p.: 53-53) és a vezetést is átvették. A ZTE ettől kezdve futott az eredmény után. A záró tíz perc közepén a házigazdák megléptek (35. p.: 75-66), innen már nem volt vissza út a ZTE számára.


Nagy győzelmi lehetőséget hagyott ki a zalai csapat. Jelentős előnye birtokában nem azt tette, amit a KTE Egerszegen. Nem roppantotta össze a ZTE-t. A vendégek hagyták a padlóról felállni a hazaiakat, akik éltek a lehetőséggel és bravúros győzelmet arattak. A ZTE-nek az alapszakasz végén még nagyon hiányozhat ennek a mérkőzésnek két pontja.

 

IMG 1637a

 Értékelés:

Kis Attila, a ZTE technikai vezetője: - Jól kezdtük a mérkőzést és jelentős előnyre tettünk szert. Utána érthetetlen módon elkezdtünk kapkodni, így a hazaiak feljöttek. A második félidőben egál mérkőzést játszottak a csapatok. A hajrában a KTE hibázott kevesebbet , így megnyerte a mérkőzést.

 

Fotó: Borda Menyhért