Nyomtatás

 

Mosonmagyaróvár: Tarczy P., Zsirai M., Kapacina V. (46. Bartos J.), Laki B. (73. Huszárik Zs.), Vágó L., Lőrinczy A., Szépe J., Bohner R., Tóth L. (88. Kovács B.), Szpirulisz M., Katona K., Vezetőedző: Várhidi Péter. 

ZTE: Szappanos P., Koszó B., Patvaros Zs., Babati B., Fujsz R., Nagy G. (76. Balázs Zs.), Ágoston D. (56. Végh G.), Dubek T., Bedi., Paudits P. (56. Vernes R.), Nagy T.,  Vezetőedző: Szpisljak Zoran. 

Tíz perc ismerkedés után a ZTE került fölénybe, de játékosai pontatlanul lőttek. Az első húsz perc végén az első valamire való hazai támadás gólt ért. Egy oldalszabadrúgást követően kavarodás alakult ki a vendég kapu előtt, a lecsorgó labdát Szpirulisz a kapuba rúgta (1-0. 21. perc). Tíz percre megroggyant a vendégcsapat, de a hazaiak nem éltek a lehetőséggel.

A félidő hajrájában magára talált a ZTE, többször veszélyeztette a mosoniak kapuját. Fordulás után meddő fölényben játszott a zalai együttes, s egy hazai kontra ismét gólt eredményezett. Lőrinczy oldalszabadrúgását Tóth csúsztatta a vendégek hálójába, (2-0. 60. perc). Pár perccel később egy szabadrúgás is utat talált a ZTE kapujába. Lőrinczy tekert a sorfal felett a kapuba. Szappanos tehetetlen volt  (3-0. 64. perc).

 

mte zte1

Fotó: G&Zs

 Ezzel eldőlt a találkozó sorsa. Egy jogosan megítélt 11-es után szépített a ZTE. Szpirulisz szabálytalankodott a 16-on belül, Babati értékesítette a büntetőt  (3-1, 69. perc). A folytatásban már biztosan tartotta előnyét a hazai együttes.

A ZTE újabb idegenbeli vereségét szenvedte el. A támadójátéka ezúttal is gyenge volt, ismét csak 11-esből sikerült a kapuba találnia. A zalaiak újabb egy helyet léptek hátra a tabellán és már csak 6 pont előnnyel állnak a legjobb kieső előtt. 

Gólszerzők: Szpirulisz M. (21.), Tóth M. (60.),Lőrinczy A. (66.) ill. Babati B. (70. - 11-esből). 

Értékelés:

Zoran Szpisljak, a ZTE vezetőedzője: - A helyzetkihasználás terén bőven van javulni valónk, ma is megvoltak a lehetőségeink.

A forduló további mérkőzései:

Sopron - Kisvárda 2-2

Budaörs - Budafok 2-1

Szeged - Csákvár 0-1

Kazincbarcika - Cegléd 1-2

Soroksár - Békéscsaba 0-2

Dorog - Vác 2-0

MTK - Siófok 3-1

Gyirmót FC Győr - FC Győr 2-0

Nyíregyháza - Szolnok 2-0

 

Tabella

19f nb2 tabella