Nyomtatás

 

MTK: Fadgyas T., Deutsch B. (46. Szerencsi M.), Vass P., Gengeliczki G., Torghelle S., Bori G., Talabér A., Lencse L. (73. Hrepka Á.), Vass Á., Forgács P., Bayer B (46. Gera D.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

 

ZTE: Szappanos P., Forgács A., Koszó B., Vernes R. (57. Paudits P.), Patvaros Zs. (74. Patvaros Zs.), Babati B., Végh G., Szabó M., Dubek T., Bedi B., Ekker M. (67. Fujsz R.). Vezetőedző: Zoran Spisljak.

 

79. perc: Torghelle emelte Vass Patrik elé a labdát, aki védőjét lerázva a jobb alsóba bombázott, 1-0. 

83. perc: Vass Patrik szögletét követően kavarodás volt középen, a labda Hrepka elé került, aki élesen középre lőtt, a labda pedig Talabér Attila elé került, aki a felsőléc alá bombázott, 2-0.

mtk zte

 

Bár az MTK-ból hét játékos hiányzott különböző okok miatt, így is a hazai környezetben játszó éllovas volt a mérkőzés esélyese. Bekezdett a fővárosi csapat, két veszélyes támadást is vezetett. A ZTE egy szabadrúgás után veszélyeztetett először. Az MTK birtokolta többet a labdát. Az első húsz perc után bátrabbá vált a ZTE, zárt védekezésből ígéretes támadásokat vezetett, de vagy a lövések pontosságával volt gond, vagy a hazai kapus hárított. Az első félidőben egyértelműen a ZTE akarata érvényesült.


Fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a hazai csapat, beszorította ellenfelét. Több Torghelle fejes is elkerülte a ZTE kapuját. Ezután kiszabadult a szorításból a zalai csapat, egy lövést védett bravúrral az MTK kapusa. Majd Koszó fejesét tisztázta a gólvonalról a hazai védelem, de nem sikerült gyorsan visszazárni a zalai csapatnak, s ellenfele kontrából megszerezte a vezetést. Majd egy újabb védelmi hiba után megduplázta azt.


A ZTE jól játszott az éllovas otthonában, bizonyította, hogy az eddigi teljesítményénél többre képes. Azonban mint oly sokszor, a gól ezúttal is hiányzott a játékából. A csapat tartósan kibérelte a 11. helyet, ha így folytatja, lassan hátra felé kell nézegetniük, előre már felesleges.


Értékelés:


Zoran Szpisljak, a ZTE vezetőedzője: - Megmutattuk, hogy tudunk jól játszani a feljutásra esélyes MTK ellen. Az első félidőben két nagy helyzetet kihagytunk, más a mérkőzés menete, ha berúgjuk.. Az MTK első gólja előtt nekünk volt nagy lehetőségünk. A csapat erőteljesebb, jó úton járunk, de látjuk a hibáinkat is.

 

A forduló további mérkőzései:

Budaörs - Vác 0-2

Budafok - Szolnok 2-1

Szeged - Kisvárda 0-2

Kazincbarcika - Siófok 0-2

Soroksár - Csákvár 0-0

Dorog - Cegléd 0-0

Sopron - Győr 1-2

Nyíregyháza - Békéscsaba 4-1

Gyirmót FC Győr - Mosonmagyaróvár  2-1

 

Tabella:

17f nb II tabella