Nyomtatás

 

ZTE: Vaughn (12/6), Horváth Á. (10/6), Benke (20), Szabó (18/3). Radics. Csere: Mohácsi (5/3), Jeffers (2), Kis (3/3). Vezetőedző: Bencze Tamás.

 

Paks: Hinds (16), Allen (18/3), Barnies (9/3), Eilingsfeld (18/6), Ogunyem (8). Csere: Medve (3/3), Ruják (4), Garamvölgyi. Vezetőedző: Teo Csizmics.

 

IMG 0096 abc

 

A mérkőzés első kosarát a vendégek szerezték, a ZTE gyorsan fordított. Úgy nézett ki, hogy ellép ellenfelétől, de nem így történt. Védekezésbeli hibák után támadásban is elbizonytalanodott és a negyed vége előtt nem sokkal már tíz pont fölé nőtt a ZTE hátránya (8. p.: 10-21).

 

A második öt percben mindössze egy pontot szerzett a zalai csapat, azt is büntetőből. A folytatásban sem találta a ritmust. Centerei is gyengélkedtek, hiába kért Bencze Tamás időt, nőtt a különbség a két csapat között (12. p.: 13-31) A vendégek kis túlzással, akkor dobtak kosarat, amikor akartak.

 

IMG 0121 ab

 

Aztán a ZTE vezetőedzője lépett egy merészet, alacsony szerkezetre váltott, klasszikus center nélkül játszott a hazai csapat, ami alaposan megzavarta a vendégeket. (16. p: 24-35) A negyed végére hét pontra csökkentette hátrányát a házigazda, nagyot küzdve visszajött a mérkőzésbe.

 

Fordulás után a negyed közepén utol érte ellenfelét a ZTE (25. p: 45-45), sőt Benke kosarával átvette a vezetést. A ZTE továbbra is alacsony szerkezetben játszott. A két center közül csak Jeffers tért vissza pár percre. A hazaiak jól játszottak és befejező negyed elején nyolc ponttal is vezettek (32. p. 63-55).

 

IMG 0140 ab

 

A zalaiaknál Bencze Tamás rotációs lehetősége a két center kevés szerepeltetése miatt lecsökkent. A ZTE a mérkőzés hajrájára elfáradt, ami főként támadásban mutatkozott meg. A dobások pontatlanná váltak, a Paks fordított.

 

Az idei bajnokságban most játszott a ZTE a legjobban, főleg, akkor, mikor alacsony szerkezetben szerepelt. A játékosok példásan küzdöttek, de a mérkőzés végére elfáradtak, így vereség lett a vége.

 

IMG 0132 ab

 

Értékelés:

 

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Ebben a helyzetben a pozitívumokat kell nézni. Rosszul kezdtük a mérkőzést, de nagyot küzdve visszajöttünk. A hajrában sajnos nem sikerültek a dobásaink.

 

Teo Csizmics, a Paks vezetőedzője: - Mindkét csapat számára fontos volt a mérkőzés, mivel az előző fordulóban kikapott. Bencze Tamás jól felkészítette csapatát, nehéz ellene játszani. Jó kezdés után, a jobb hajránknak köszönhetjük sikerünket.

 

Fotó: Borda Menyhért