Nyomtatás

 

Gólképes védelem, kihagyott helyzetek

 

ZTE FC-Budapest Honvéd 2-4 (0-2)

 

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2716 néző. Jv.: Bogár (Georgiu, Huszár, Takács, Radványi). Gólszerzők: Lesjak (72. p.), Koszta (93. p.), illetve Tamás (7. p.), Szendrei (28. p.)., Balogh (48. p.), Traore (87. p.).


ZTE: Demjén - Tanasin (Szalai 46. p.), Lesjak, Bobál D., Gergényi (Kovács 58. p.) - Vass (Szánthó 46. p.), Babati (Dragóner 58. p.), Szankovics, Favorov (Koszta 32. p.), Bedi - Könyves. Vezetőedző: Boér Gábor.


Bp. Honvéd: Tujvel - Mezghrami, Batik, Kamber, Lovrics, Tamás - Zsótér (Nagy G. 47. p.) , Hidi (Baráth 87. p.), Szendrei (Tóth-Gábor), Gazdag (Cracium 87. p.) - Balogh (Traore 76. p.). Vezetőedző: Bódog Tamás.


A vendégek öt védővel álltak fel, nem akartak kinyílni. A mérkőzés elején ZTE harcolt ki mezőnyfölényt, a vendégek vezető gólja viszont gyorsan jött. Egy bedobást megcsúsztatott a Honvéd játékosa, a hosszú oldalon érkező Tamás könnyedén fejelt a kapuba, 0-1. Nagy védelmi hiba volt. A vezető gólja után sem adta fel ”bunker” fociját a Honvéd. A ZTE mezőnyfölényben játszott, de helyzetet sem tudott kialakítani a vendégek kapuja előtt.

 

DSC 0723

 

 

A fővárosiak kontrából még két óriási helyzetet hagytak ki. A huszadik perc tájékán Bobál D. hibája után ismét nagy helyzet adódott a zalaiak kapuja előtt, de Lesjak tisztázott. Aztán az első félóra vége felé ismét bakizott a hazai védelem. Ezúttal már nem volt kegyelem. Szendrei lőtt 23 méterről Demjén kapujába, 0-2. A sokat bizonytalankodó hazai kapus nem sokkal később egy szabadrúgást kis híján bevédett. A ZTE egyetlen lehetősége a félidő hajrájában maradt ki

 

DSC 0684


A második félidő elején is gyorsan gólt kapott a hazai csapat. Balogh két ZTE védő közül kibújva lőtt közelről a kapuba, 0-3. A ZTE becsületére legyen mondva nem adta fel. A zalaiak ekkor már többször kerültek helyzetbe. Az egyik ilyen végén Könyves gólba tartó labdájába lépett bele Lesjak 1-3. Továbbra is a zalai csapat játszott fölényben, a Honvéd csak védekezett és kontrázni próbált. Sikerrel tette, az egyik akció végén az erősen lesgyanús helyzetben lévő Traore lőtt a hálóba, 1-4.A hosszabbításban Koszta kozmetikázott még az eredményen, 2-4.

 

DSC 0693

 

Az első félidőben a ZTE elképesztően gyenge játékot produkált. Védelme gólképes volt, a vereség okai főleg itt keresendők. A második félidőre hiába javult fel, a fővárosiak biztosan tartották meg előnyüket.


Értékelés.


Boér Gábor, a ZTE FC vezetőedzője: - Már a mérkőzés elején egy rögzített szituáció után gólt kaptunk. Hátrányban nehéz játszani öt védővel felálló és behúzódó csapat ellen. Most elkövettük azokat a hibákat, amelyeket eddig nem.


Bódog Tamás, a Honvéd vezetőedzője: - Értékes 3 pontot szereztünk. Játékosaim hozzáállása kiváló volt. Amit elterveztünk, megvalósítottuk. A ZTE jó csapat, bizonyítja, hogy az utolsó pillanatig ment előre.


Könyves Norbert, a ZTE játékosa: - A mérkőzés döntő részében mezőnyfölényben játszottunk, az első félidőben ez meddőnek bizonyult. Sajnos, nem sikerült folytatnunk jó sorozatunkat.

 

Fotó: Zavilla András