Nyomtatás

 

Újpest: Banai - Balázs, Heris, Risztevszki, Burekovics - Simon (Szakály 77. p.), Onovo, Nwobodo, Perosevics (Bacsa 62. p.) - Novotny, Zsótér (Koszta 62. p.). Vezetőedző: Rogan Predrag.


ZTE: Demjén - Kocsis, Bobál D., Szépe, Tamás - Babati (McWoods 78. p.), Mitrovics (Ikoba 73. p.), Barczi, Bedi - Bobál G. (Katelaris 60. p.) Radó. Vezetőedző: Márton Gábor.


A kezdeti ismerkedés után mezőnyfölényt harcolt ki a hazai csapat, kisebb helyzetei is adódtak. A ZTE nem tudta megtartani a labdát, a játék javarészt a vendégek térfelén folyt. Mitrovics labda eladása után Bobál D. mentett nagyot. A vendégek a félidő közepe után birtokolták többet a labdát. Az első lehetőséget Bobál G. hagyta ki, jó helyzetből Banai ölébe fejelt. A másik oldalon egy újabb labdaeladás után Zsótér rúgott kapufát.

 

ujpest zalaegerszeg20 06 24

 

 

A félidő hajrájában Demjén röviden ütött ki egy labdát, Zsótér lövése a védőkről Simon elé pattant, aki könnyedén lőtt a kapuba, 1-0. A hazaiak zömmel a ZTE eladott labdáiból éltek, ebből rendre megkontrázták ellenfelüket.


A második félidőben átvette a játék irányítását a zalai csapat. Bár az Újpest jól védekezett, az átlövésekkel a ZTE rendre zavart keltett, Banai többször is bravúrral védett. A vendégek mezőnyfölényben játszott, igazi kapu előtti helyzetük egészen a hajráig nem volt, a 83. percben Kocsis beadását McWoods lőtte közelről a kapuba, 1-1. A ZTE ezután visszavett a tempóból. A hosszabbításban egy bírói hiba után megszerezte a győztes gólt az Újpest. A beívelt szabadrúgást a 94. percben Risztevszki lőtte a kapuba, 2-1.


Megszakad a ZTE veretlenségi sorozata, amiért csak magát okolhatja a csapat. A hazaiak a kieséstől félve motiváltabban játszottak, a lélektani pillanatokat jól használták ki.


Értékelés:


Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője: - Nem játszottunk jól, különösen az első félidőben. Kevés volt a vállalkozói kedv, az átütőerő a játékunkban. Azt terveztük, hogy a két meccset is jól lehozzuk ez ma nem sikerült.


Predrag Rogan, az Újpest vezetőedzője: - Szerencse nincs, csak nagyon kemény munka és hit a csapatban. Ez egyértelműen a játékosok győzelme, gratulálok nekik! Én akkor lehetek jó edző, ha jó játékosaim vannak, és félig viccesen azt mondhatom, hogy ma én vagyok a legjobb edző, mert nekem vannak a legjobb játékosaim.

 

Fotó: ztefc.hu