Nyomtatás

 

MTK: Süle (4), Bernáth (22/12), C. Jenkins (8), Németh (2), A. Jenkins (24/3). Csere: Kovács V. (6), Angyal, Miháczi (2), Kovács G., Doktor (7/3). Vezetőedző: Magyar Bianka.


ZTE: Nagy D. (26//9), Kovács G. (3/3), Burkholder (18/6),Keyona (33), Horti (12). Csere: Delic (2), Kuttor, Jurkó, Dömötör. Vezetőedző: Horváth Zsófia.


A két vesztes csapat csapott össze a 3. helyért. Nagy kérdés volt melyiket motiválja jobban a bronzérem. A fővárosiak a bajnok Sopront szorongatták meg az elődöntőben, a ZTE simán kikapott a Szekszárdtól.

 

TFSE ZTENKKKupa

 


A ZTE szerzett vezetést, de gyorsan fordított a TF. (2. p.: 3-2). Egy darabig fej-fej mellett haladt a két csapat. Mindkét oldalon több hiba csúszott a játékba. A negyed hajrájára a ZTE játszott pontosabban, és Burkholder két triplája után elhúzott (8. p.: 10-22) a ZTE. A második negyed elején Nagy D. vitte a „hátán” a zalaiakat. Az irányító 13 pontnál járt, a zalaiak pontjainak több, mint a felét szerezte a 25-ből. A ZTE továbbra is kézben tartotta az irányítást, jól fogta az MTK kulcsjátékosait. A negyed végére három 3 pontossal jelentős, 24 pontos előnyre tett szert a zalai csapat. A ZTE támadásban teljesített nagyon jól.


Neki ugrott ellenfelének az MTK a harmadik negyed elején. A fővárosiak keményen védekeztek, a zalaiak öt perc alatt mindössze 6 pontot szereztek. Igaz a fővárosiak nem jeleskedtek támadásban, így nem került lő távolba az MTK. A ZTE 14 pontos előnnyel várta az utolsó tíz percet. (30. p.: 52-68). A z MTK a záró tíz percben is szorongatta ellenfelét. A Jenkins duó vezetésével 12 pontra felzárkóztak (33. p.: 66-78). Legjobbkor jött Kovács G. 3 pontosa. A találkozó utolsó perceire Keyona vállalta fel a pontszerzést. Mezőnyből és a büntető vonalról egyaránt jól dobott, ezzel szerte foszlottak a TF fordítási esélyei.


A nagy különbségű győzelem ellenére, az egerszegieknek alaposan meg kellett küzdenie a bronzéremért. A ZTE csapatként játszott jól, de a sikerhez kellett Keyona eredményes játéka is. Elmondható, hogy a ZTE a maximumot hozta ki a kupából.

 

Értékelés:

Horváth Zsófia, a ZTE vezetőedzője: - Még félidőben, amikor 24 ponttal vezettünk, akkor is azt mondtam a lányoknak, hogy 0-0 az állás. Egy pillanatig sem engedhettünk ki. Gratulálok a csapatnak a bronzéremhez.

 

Fotó: hunbasket.hu