Nyomtatás

 

Puskás Akadémia: Hegedüs - Szolnoki, Meisser, Hadziev, Spandel - Van Nieff, Knezevics, Radics (Soós) 68. p.), - Gyurcsó, Henty, Vanecek. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

 


ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál D., Bedi - Stieber (Szépe 89. p.), Kocsis, Radó (Golodjuk 67. p.), Kiss M., - Bobál G., Ikoba (Grumics 84. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.


Az első negyedórában két kisebb hazai helyzetre Radó nagyobb lehetősége volt a válasz. Közben Hadzsiev utolsó emberként „elütötte” Ikobát. A játékvezető kiállította a hazaiak védőjét. Ezután Radó hibázott nagy helyzetben. Megállapítható volt, hogy a hazai csapat sok mozgással eltüntette emberhátrányát. Ennek ellenére az első félidőben a ZTE előtt adódott több lehetőség. Bobál és Radó is megszerezhette volna a vezetést, de elhibázták helyzeteiket. Igaz, a hazaiak is kétszer veszélyeztettek.

 

pafczte

 


Fordulás után Radó lőtt Hegedüsbe, majd Stieber lövését ütötte szögletre a hazai kapus. Az 57. percben Stieber- Radó- Bobál G. akció végén az utóbbi lőtt a kapuba, 0-1. A bekapott gól után még inkább kockáztatott a hazai csapat. Demjén védett bravúrral. Beszorította ellenfelét a hazai csapat, de a ZTE szívósan védekezett. Két kontra végén Bobál G. lezárhatta volna a mérkőzést, nem tette. A ZTE végül kihúzta kapott gól nélkül és nyert.


Értékes három pontot szerzett a ZTE a jó képességű Puskás Akadémia otthonában. Döntőnek bizonyult, hogy a zalaiak a mérkőzés nagy részében emberelőnyben játszottak.


Értékelés:


Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Jól kezdtük a mérkőzést. Több veszélyes helyzetet alakítottunk ki, az egyiknél kerültünk ember előnybe. Természetesen szerettünk volna még egy gólt rúgni, de a Puskás Akadémia játékrendszert váltott. Kockáztatott, számunkra pedig a legfontosabb az volt, hogy kapott gól nélkül lehozzuk a mérkőzést.