Nyomtatás

 


ZTE: Ware (10/6), Thompson (14), Green (2), Szabó (16/3), Bagó (9). Csere: Doktor (13/12), Durázi (13), Kis (3/3), Farkas, Gulyás. Vezetőedző: Bencze Tamás.


Sopron: Lemar (22/6), Supola (12/6), Molnár, Wiggins (15), Gordon (19). Csere: Dénes (2), Warner (19/9). Vezetőedző: Sabáli Balázs.


A mérkőzésnek csak a vendégek számára volt tétje. Győzniük kellett ahhoz, hogy a legjobb nyolc között folytathassák. Az egerszegiek az utolsó esélyüket Debrecenben elbukták.

 

IMG 7098 ab

 

 


Lendületesen kezdett a Sopron és állva hagyta a gyengén védekező és dobó ZTE-t. A vendégek már az első negyedben megalapozták későbbi győzelmüket. A második tíz percben összekaptk magukat a hazaiak, ami arra volt elég, hogy nem nőtt a különbség a két csapat között. Green megsérült és már nem is tért vissza.

 

IMG 7089 ab

 

A harmadik negyedben egy ideig még tartott a vendégek lendülete. Már húsz ponttal is vezettek (27. p: 46-66). A ZTE azonban kissé összeszedte magát és 3 pontosokkal felzárkózott. (30. p.: 57-65). A záró tíz percben többször öt pontra is felzárkózott az egerszegi csapat ZTE (35. p.: 71-76). A hazaiaknak azonban, mint oly sokszor a bajnokság során, ezúttal sem sikerült átlépniük saját „árnyékukat”.

 

IMG 7108 ab

 

 


A ZTE szezonzáróján, a vendégek sokkal motiváltabbak voltak, biztosan nyerték a mérkőzést és bejutottak a legjobb 8 közé. A ZTE a 10. helyen zárta a bajnokságot.


Értékelés:


Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Azért azt nem mondanám, hogy mindent megtettünk a győzelemért. Az első tíz percben dekoncentráltan játszottunk. A továbbiakban mutatott játékkal elégedett vagyok. Azért jó lett volna nyerni. Reménysugár, hogy fiataljaink ennyit hozzá tudtak tenni a mérkőzéshez.


Sabali Balázs, a Sopron vezetőedzője: - Eleve úgy készültünk, hogy a ZTE-t problémái csak erősebbé teszik. Az első félidőben jól támadtunk, a másodikban kevésbé. Játszottunk a tűzzel, de nem égettük meg magunkat.

 

Fotó: Borda Menyhért