Nyomtatás

 

ZTE: Koizar (2), Pusztai (15/3), Maltsi (13/6), Boonstra (12/3), Horti (13). Csere: Benke (2), Gáspár-Szalay (2), Kovács G. (3), Preisinger. Vezetőedző: Gáspár Dávid.


Sopron: Casas (5/3), Turner (8), Dupree (18), Cvendakics (29/3), Határ (6). Csere: Dubei (8/6), Zahui (8/3), Weninger (8/6), Czukor, Varga. Vezetőedző Roberto Iniguez.


Az első negyedben hosszú ideig fej-fej mellett haladt a két csapat (4. p.: 9-11). A ZTE főleg 3 pontosokkal tartotta a lépést a bajnok ellen. A negyed hajrájában húzott el a Sopron. A második tíz tercben jól védekezett a hazai csapat és nem nőtt a különbség a két csapat között, sőt a negyedet a ZTE nyerte.

 

AT 4359

 

Szünet után fokozta a Sopron a tempót, és akárcsak az első találkozón, ekkor roppantotta össze a ZTE-t. A zalaiaknak támadásban már sok minden nem jött össze, a hajrában mindkét oldalon a fiatalok is lehetőséget kaptak.

 

AT 4316

 


A két győzelemig tartó összecsapáson egyértelműen kijött a vendégek nagyobb tudása és biztosan jutottak a döntőbe. A ZTE a folytatásban a harmadik helyért mérkőzik.

 

AT 4294


Értékelés:


Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Gratulálok a Sopron döntőbe jutásához. A mérkőzés a mi szempontunkból jobb volt, mint az első. Nagyon jó érzés volt, hogy ilyen sokan itt maradtak a férfi mérkőzés után és szurkoltak a lányoknak, akik megérdemlik.. Megyünk tovább, a legtöbbet akarjuk kihozni a szezonból.


Roberto Iniguez, a Sopron vezetőedzője: - A ZTE mindig harcos ellenfél, ma is az volt. Jó mérkőzést játszottunk. Boldog vagyok, hogy ismét a bajnoki címért mérkőzhetünk.

 

Fotó: ztenkk.hu