Nyomtatás

 

Békéscsaba: Ribánszki L., Nagy S. (19' Hursán Gy.), Mezei Sz., Mészáros M., Szatmári I., Urbin P., Király P. (67' Lustyik B.), Viczián Á., Pilán M., Szélpál N., Vólent R., vezetőedző: Boér Gábor.

 

ZTE: Zöldesi I., Lesjak, Devecseri Sz., Grumic M. (88' Madarász M.), Kocsis G., Bedi B., Barczi D. (83' Novák Cs.), Bolla B., Kiss M., Babati B. (90+2' Szabó P.), Bobál G., vezetőedző: Dobos Barnabás.

 

 

 

 2100227

 

 

A rangadót a ZTE kezdte jobban, enyhe mezőnyfölényben játszott, különösebb eredmény nélkül. Az első negyedóra végén Grumics lefordulás után lőtt mellé. Hosszú ideig mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az első hazai helyzet egy zalai védelmi hiba után alakult ki, de Zöldesi bravúrral védett. A csabaiak harcoltak ki enyhe mezőnyfölényt, de helyzetbe nem sikerült kerülniük. A félidő hajrájában, egy remek zalai kontra végén Babati lőtt a kapuba, 0-1. Zárásként kavarodás végén egy hazai lövés elkerülte a ZTE kapuját.

 

 

 2100069

 

 

Szünet után jóval aktívabb lett a hazai együttes, mezőnyfölényt harcolt ki, eredmény nélkül. Egy újabb tökéletes ZTE kontra ismét gólt ért, Bobál beadását, Babati lőtte a kifutó kapus mellett a hálóba, 0-2.Még jó félóra volt hátra, de a vendégek az eredmény tartására rendezkedtek be. A Békéscsaba támadott, a felállt védelem ellen átlövéssel kísérleteztek, de a kaput sem találták el. A vendégek csak elvétve jutottak el a hazaiak kapujáig.

 

 

 2100075

 

 

A csabaiak a rendes játékidő utolsó percében szépítettek. Kihagyott a ZTE bal oldali védelme, Szatmári kilőtte a hosszú sarkot, 1-2. A hosszabbításban meleg perceket élt át a zalai csapat, de sikerült megtartania egygólos előnyét.


Az élcsoportban tanyázó Békéscsaba otthonában taktikus, fegyelmezett játékkal nyert a ZTE.


Értékelés:


Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Mindkét félidőben jól játszottunk, az elsőben kevesebb, a másodikban több helyzetünk volt. Kétgólos vezetésünknél túlzottan is visszaálltunk, ekkor már nem tudtuk jól kontrázni.


Babati Benjamin, a ZTE játékosa: - A két gólomnak örülök, mivel ezzel megnyertük a mérkőzést. Úgy érzem, a találkozón a mi akaratunk érvényesült. A megbeszéltek szerint játszottunk, értékes 3 pontot szereztünk.

 

Fotó: Szekeres Péter

 

z4

A győztes csapat! Fotó: ZTE FC Zalaegerszeg facebook.

 

A forduló ereményei:

Budafok - Siófok 2-1

Csákvár - Vasas 2-3

Győr - Monor 2-1

Nyíregyháza - Cegléd 4-1

Tiszakécske - Mosonmagyaróvár 1-1

Balmazújváros - Kazincbarcika 1-0

Vác - Gyirmót 1-1

Kaposvár - Budaörs 0-2

 

Tabella:

0210 nb2 tabella