Nyomtatás

.


ZTE: Koziar (12), Pusztai (9/3), Maltsi (15/12), Hegedüs-Őri (13), Parker (9). Csere: Boonstra (8), Horti (4), Gáspár-Szalay (9/6), Benke, Preisinger. Vezetőedző: Gáspár Dávid.


Csata: Mányoky (6), Radócz (4), Ausrtia (6), Lang (5), Horváth B. (2). Csere: Angyal, Pálinkás (2), Solymosi (2), Lelik (17/12), Nagy-Bujdosó (6/6), Adamecz (8/6), vezetőedző: Tursics Krisztián.

 

IMG 6223 ab


A hazai csapatban bemutatkozott Evanthi Maltsi, a görög származású klasszis légiós, s mindjárt a kezdő ötösben kapott játéklehetőséget. A mérkőzés elején kevés kosár esett (2. p.: 3-1). A csapatok nehezen lőtték be magukat, a zalaiak fokozatosan léptek el ellenfelüktől (5. p: 10-5). A hazai csapat keményen, jól védekezett, a fiatal vendégek támadásban elbizonytalanodtak. Magabiztos hazai vezetéssel zárult az első negyed.

 

IMG 6229 ab

 

 

A második tíz perc elején Maltsi dobott egy triplát, a ZTE még egy kis ideig irányított, aztán azonban a vendégek elkapták a ritmust és megkezdték a felzárkózást. A hazaiak főleg támadásban estek vissza. A negyed végére nyílt lett a találkozó.

 

IMG 6247 ab

 

 

A harmadik negyedben visszatalált a helyes útra a ZTE, ismét jól védekezett és eredményesen támadott. Maltsi két hárompontost is szerzett, fokozatosan nőtt a ZTE előnye. (23 p.: 41-29). A zalaiak a negyed hátra lévő részében sem álltak le, ellenfelükalig szerzett pontot a harmadik negyedben. A záró tíz perc elején gyorsan megnőtt a különbség a két csapat között (32. p.: 59-39). Állandósult a 20 pontos hazai vezetés, a fővárosiak a ponterős Lelik révén néha húsz pont alá jöttek, a ZTE biztos győzelmét nem veszélyeztették.


A ZTE NKK magabiztosan hozta a kötelezőt és új légiósa is megcsillantotta tudását.

 

Fotó: Borda Menyhért