Nyomtatás

 

 

ZTE: Koziar (19/6), Kovács G. (6/6), Harrison (14/6), Hegedüs-Őri (10), Parker (14). Csere: Horti (12), Boonstra (10), Gáspár-Szalay, Preisinger. Vezetőedző: Gáspár Dávid.


Cegléd: Swerrisdottir (15/3), Hamilton(8), Király (9/9), Swainer (6), Gorjanácz (4). Csere: Kobolák (6), Popovics (13), Böröndy. Vezetőedző: Peter Jankovics.

 

IMG 5437 ab

 

A tavaly óta alaposan átalakult Cegléd csapatában két egykori zetés - Gorjanácz és Böröndy - is feltűnt, de mindketten felejthető teljesítményt nyújtottak.

 

Az első tíz percben még tartotta a lépést a vendégcsapat a ZTE-vel, már ekkor is a hazaiak voltak pontosabbak. A második negyedben a zalaiak kemény védekezéssel megfogták ellenfelüket és gyakorlatilag már ekkor eldöntötték a mérkőzést.

 

IMG 5424 ab

 

Szünet után továbbra is jól védekezett a hazai csapat, a Cegléd jóformán csak büntetőből talált a kosárba. A negyed közepére 20 pontra nőtt, majd állandósult a házigazdák előnye (25. p.: 57-37). Néha egy-két 3 pontossal közelebb jött a vendégcsapat, de a zalaiak biztos győzelmét nem tudta megakadályozni.

 

IMG 5433 ab

 

Az új bajnokságra átalakult, inkább meggyengült Cegléd ellen végig jól játszva szerezte meg első győzelmét a ZTE.


Értékelés:


Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Jobban játszottunk, mint az előző mérkőzésen. Nagyon sokat tettünk a győzelemért. Még mindig van hová fejlődnünk, de megtettük az első lépést. Örülök az első idei győzelmünknek.


Peter Jankovics, a Cegléd vezetőedzője: - A hazai együttes sok energiát vitt a parkettre. Támadó játékunk nem volt az igazi, igaz a védekezésben is sokat kell javulnunk. Ráadásul a hazaiak pontosabban is dobtak.

 

Fotó: Borda Menyhért