Nyomtatás

 

 

 

ZTE NKK: Koizar (16), Harrison (19/6), Pusztai (12/3), Ndiba (15/9), Horti (7). Csere: Gáspár-Szalay (3/3), Benke (1), Parker (13), Preisinger, Vezetőedző: Gáspár Dávid.


PEAC Pécs: Simon (4), Tenyér (3), Wentzel (6), Tetemondova (16/6), Barnai (8). Csere: Radonjics (3/3), Gémes-Sarok (11/3), Pucz, Kovács (2), Ruják (3). Vezetőedző: Meszlényi Róbert.


A szerdai pécsi vereség után, szombaton a visszavágón már egy másik arcát mutatva magabiztosan nyert a ZTE NKK. Hegedüs-Őri Györgyi sérülés miatt hiányzott a hazaiaknál.
A találkozó elején a pécsiek céloztak jobban és a 2. percben négy ponttal vezettek (2-6). A folytatásban szorosabbra fűzte védekezését a ZTE NKK és játékosai támadásban is pontosabban céloztak. Harrison hármasával indítottak rohamot, melynek végén 12 pontot szerezve nyolccal már vezettek (14-6).

 

IMG 5947

 

 

A hajrában Koizar és Parker harcosságának köszönhetően tíz pont fölé kúszott a ZTE előnye (22-11). A második negyed elején folytatta a jó védekezést Gáspár Dávid együttese, de támadásban kicsit bizonytalan voltak. A 15. perchez érve újra elkapták a ritmust az egerszegi lányok és tovább nyitották a csapatok között az ollót (30-15). Elég volt azonban egy kis figyelmetlenség és tíz ponton belülre zárkózott a PEAC. A negyed hajrája újra a hazaiaké volt és Harrison újabb távolijával, valamint Parker pontjaival 15 pontos előnnyel mehettek pihenőre (39-24).

 

IMG 5937


A nagyszünet után Pusztai Petra pillanatai következtek, pillanatok alatt szerzett hét pontot. A ZTE NKK jól játszott, míg a vendégeken látszott a felkészülési időszak fáradtsága. A záró negyedben a két új lány - Harrison és a Ndiba - is megmutatta, miért is jó játékosok. A negyed hajrájára a csapatok közti különbség 30 pont fölé kúszott (83-52). A baranyaiaknál Tetemondova pontjai jelentettek némi vigaszt. A végére még maradt egy Ndiba hármas és így 86-56-ra nyerte a PEAC elleni felkészülési mérkőzés visszavágóját a ZTE NKK.

 

IMG 6143

 


Értékelés:


Gáspár Dávid, a ZTE NKK edzője: - A szerdai mérkőzéshez képest tudtunk változtatni és azt kaptam a lányoktól, amit kértem: harcosságot és pontos játékot. Jó úton haladunk, de még sokat kell dolgoznunk a csapatjátékon.


A folytatás szeptember 14-én, a Göcsej Kupán, ahol az első meccsen a bajnoki ezüstérmes Szekszárd lesz az ellenfele a zalaiaknak.